Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kickboxing prvaci

Pravi Spartanac može biti i boksač bez prstiju

'04.07.2013., Cakovec - Mladi kickboxeri Luka Vrbanec (lijevo) i Vilson Kuqi (desno), svjetski su prvaci u svojim kategorijama. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
11.07.2013.
u 15:15

Zbog nezgode na praksi, Luka je ostao bez tri prsta jedne ruke. To ga, kaže, dodatno motivira

Vilson Kuqi (17) i Luka Vrbanec (17) kickboxing u čakovečkom Kickboxing klubu 300 treniraju manje od dvije godine, a već su nanizali zavidne rezultate. Vilson je, tako, hrvatski, europski i svjetski juniorski prvak u disciplini K1 te prvak Hrvatske u savate boksu u svojoj kategoriji.

Luka, pak, nosi titule prvaka Hrvatske i internacionalnog prvaka u disciplini Muay Thai te državnog prvaka u savate boksu.

Posvećeni sportu

Uz to, iza sebe imaju i brojne turnire, obojica su osvajači svjetskoga kupa u K1, a u posljednjih šest mjeseci Vilson je odradio čak 18 borbi bez ijednog poraza.

Lukini rezultati posebno su impresivni, jer mu zbog nezgode na praksi nedostaju tri prsta jedne ruke.

- Zbog toga moramo posebno bandažirati šaku, vježbe poput zgibova ne mogu raditi, a često trpim velike bolove. Ali, već sam se priviknuo, možda sam zato još motiviraniji – kaže uporni Luka.

Obojica su talentirani, ističe trener Hrvoje Kišasondi, no ključne su njihova marljivost i upornost. Cijeli su svoj život, dodaje trener, podredili ovom sportu.

- Talentirani su i jedan i drugi, ali veliki su radnici – pojašnjava Kišasondi.

To znači da se, osim škole, odriču svega u čemu uživaju njihovi vršnjaci.

Treniraju dvaput dnevno, pridržavaju se posebnog režima prehrane, a vikendima najčešće putuju na turnire. S trenerima Kišasondijem i Sinišom Kovačićem u čakovečkom klubu radi još desetak boraca. Tu je i pedesetak rekreativaca, u Strahonincu se počelo raditi s pomlatkom, a ove bi se godine podružnica kluba trebala otvoriti i u Nedelišću.

- Kickboxing je u svijetu masovan sport. Disciplina je jako puno, pa se njime mogu baviti svi. Primjerice, petogodišnjaci se bore u takozvanim mekim disciplinama, za žene su idealne glazbene forme, a tu su, naravno, i Muay Thai i K1 – kaže Kišasondi.

Upravo u tim najatraktivnijim disciplinama mladi prvaci stvorili su svoje ime. U Europi ih već prepoznaju na svim natjecanjima, a trener se nada da će priznanje njegovim Spartancima, kako ih zove od milja, uskoro stići i u kraju u kojem žive.

Osim povremene financijske pomoći Općine Strahoninec i Grada Čakovca, sve svoje uspjehe Luka Vrbanec i Vilson Kuqi financiraju sami.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije