Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godine spora
Povratak na članak

Pravedno rješenje za Piranski zaljev moguće je samo na sudu u Hamburgu

Da su političari slušali pravne stručnjake, arbitraže ne bi ni bilo

Komentari 20

VL
vladicap
17:17 09.08.2015.

Slovenci ,ništa vas nisu naučili vaši udbaši Dolanc i Kardelj, ovi vaši političari su više nego smiješni, mala deca.Nikad nećete dobiti ni stopu naše.Bolje vam je smiriti se malo.

VL
SI
Sittingbull
17:34 09.08.2015.

Kao što Zoki reče - možemo i hoćemo.

VL
TT
The Terminator the Khmer Rouge
20:04 09.08.2015.

Ne pišite više niokakvom Piromanskom zaljevu, već samo i isključivo o Savudrijsko vali. ...........Jel ovo hrvatska ili nije ???????..........Jeli ovo hrvatski portal ili Jorasov ????????

VL
Avatar comparator
comparator
20:11 09.08.2015.

Pravedno rješenje je jedino pravno rjršrnjr stvarnih prijateljskih država s iskrenim pristupom na materiju bez posesivnosti i maštanja o pravima koja su protivna prirodnom pravu i pravu mora i razgraničenju na njemu. Bojim se kako je Slovenija željela iskoristiti poziciju naše ranjivosti za bolji položaj pri sudovanju. To više nije moguće i šteta koju je Slovenija nanjela povjerenju je dugosežna pa je jedini rasplet moguć na sudu u Hamburgu.

VL
TB
taras.buljba
17:46 09.08.2015.

hrvarska je vec toliko ogrickana i iscopana da vise niko nikom ni cm kvadratni nesmije dati hdz u nikad zaboravit ne proglasavanje zerpa i prodaju bos posavine po meni tu nema oprosta ni abolicije ko god je kumovao ovome proklet bio na bozic ujutro sto.. izdajnicka

VL
CA
canajrasim-
02:58 10.08.2015.

Ma kakvo pravedno rijesenje. Znamo gdje je nasa granica. Povucimo crtu i ako je netko prijedje ,zna se sto treba ciniti. Sto se Svete Gere tice ,tu treba izvrsiti desant , drzati je pod nasom kontrolom 24 godine i tada ici na arbitrazu.

VL
CR
crocro
08:28 10.08.2015.

Hrvatska mora postaviti policijska plovila na sredinu Savudrijske vale koji će čuvati granicu na moru sa slovenijom a ne da svovenski ribarski brodovi ulaze u Hrvatsku ili slovenski ophodni policijski brodovi ulaze u Hrvatsku i maltretiraju Hrvatske građane i ribare. Kako se uopće moglo događati da slovenski ophodni brodovi maltretiraju u Hrvatskoj hrvatske ribare? Kako? Neka Hrvatska izgradi barem 2 ophodna policija plovila (a ne čamce), nego broda, koji će imati jedinu zadaću nadzirati granicu sa slovenijom i to po crti sredine zaljeva, pramcima stajajući na crti sredine zaljeva. Primopredaja dužnosti vršila bi se na brodovima na granici. Koliko je samo Hrvatska javnost ogorčena spoznajom o uplovljavanju slovenskih kočarica u Hrvatsko more i uplovljavanja slovenskih policijskih brodova (koji se za razliku od Hrvatskih čamaca zovu brodovi), i koji su maltretirali Hrvatske građane na Hrvatskom teritoriju. U bliskoj budućnosti svakako uvesti ZERP. Ako ga imaju sve naše susjedne države, onda će ga imati i Hrvatska a ne da nam to netko zabrani kao malom djetetu gurnuti prstić u staklenku čokoladnog namaza. A mi onda povučemo prstiće kao malo dijete. A u našu "staklenku" ne samo da imamo pravo staviti naš prstić, već i zabiti cijelu šaku do lakta. Jer to je naše i nikoga ne ugrožavamo. Te dvije stvari bez obzira kako će završiti spor sa slovenijom, treba se i mora provesti, upravo zbog Hrvatske budućnosti.

VL
CR
crocro
08:32 10.08.2015.

Osim toga ja priznajem ovaj naslov članka samo ako ga izgovaraju slovenci. A svi mi u Hrvatskoj naslov trebamo čitati: "Prirodno rješenje za Savudrijsku valu, moguće je samo na sudu u Hamburgu". Ovakvim napisima i izričajem gdje se spominje zaljev kao Piranski, sami se odričemo imena Savudrijska vala. Političari i novinari razmišljate kako se taj zaljev zove na Hrvatskom jeziku.

VL
EU
EUROPE
21:15 09.08.2015.

Avstria nas brani Slovence...Avstria je još potprla arbitražni sporoazum. Isto biče i sa Italijom i NEjmačkom i Francuskom...

VL
TB
taras.buljba
19:34 09.08.2015.

pjevaj pjevaj andermoljec al brodovi buju vredu stajali dok ne udju vslovenju hehe

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:26 10.08.2015.

kakvo pravedno rješenje? postoji sud, postoje pravila igre, zakonitosti, i sud je jedino mjesto na kojem se stvar, problem, može riješiti. što se mi sad tu s njima preupucavamo? kao susjedi trebamo biti i ostati prijatelji, a probleme rješavati mirnorno i na sudu. hrvatska nikad nije slovencima priječila prolaz brodovima, i nikad nije pregledavala te brodove, na što ima potpuno pravo. mi smo mogli, a ispada da smo trebali, svaki brod koji ide u koper detaljno pregledati, i tamošnju luku učiniti manje atraktivnom za prijevoznike. time bi recimo, riječku luku, ojačali, a možda i neku drugu. bitno da promet ide kroz nas. mi svoj položaj nikad u povijesti nismo iskoristili, a s ovom generacijom političara i nikad nećemo. jel vama jasno da u cijeloj našoj povijesti hrvati nisu za sebe ništa izborili? eto, ginuli protiv turaka, umjesto da smo ih propustili za beč. davali vojnike za austrijance i njihove interese. naš jadran je naša prednost, kao i slavonija. a sad pogledajte što rade s tim resursom.

VL
EU
EUROPE
18:20 09.08.2015.

sanjaj kukuruz. Avcstija je podprla arbitražo drugčije na mednarodnem sodišču biče otvarano pitanje o IstriIstra bila je uvejk del Austrije, Italija ali Carnolije(kranjske) nikad ni bila določna meja v Yugi le enosransko prisvajanje s strana Hrvatske...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.