Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u tvrtkama

Pravaši bi Čistoću jer žele zatvoriti odlagalište Ilovac

jelic
Dominik Grgurić/Pixsell
03.09.2013.
u 11:22

Istragu o pronevjeri novac u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić neki žele iskoristiti protiv aktualne ravnateljice

Direktorima karlovačkih gradskih tvrtki uskoro ističe četverogodišnji mandat, stoga su već počele priče oko novih direktora.

 Želje HSP-a i HSS-a

 Razgovori stranaka već su počeli, tvrde upućeni, a osim želja HSS, ovoga puta HDZ mora zadovoljiti i želje novog koalicijskog partnera, HSP AS. Po pričama, baš ta stranka želi mjesto direktora Čistoće, jer žele zatvoriti odlagalište na Ilovcu što je bio dio njihovih predizbornih planova.

 – Nisam još uopće razmišljao o tome hoću li se ponovno kandidirati i što će biti nakon isteka mandata - komentirao je Ivan Polović, direktor Čistoće. Smjene bi se trebale dogoditi na čelu Karlovačkog tjednika, Zelenila, Vodovoda i kanalizacije.

Po nekima, Nikola Rogoz htio je iz Inkasatora u Čistoću, no taj mu zahtjev nije udovoljen. HSS-u je nuđena Toplana, ali je, neslužbeno doznajemo, oni ne žele, pa je moguće da Inoslav Latković ostane na čelu te tvrtke. Željko Obajdin navodno više neće voditi Karlovački tjednik, već HSP-ov kadar, a HSS bi, kada već neće Toplanu, mogao dobiti Zelenilo koji u nekoliko mandata uspješno vodi HDZ-ov Stjepan Turković.

 – Sa prestankom mandata odlazim u mirovinu, a politikom se više neću baviti. Tko će me naslijediti ne znam - kazao nam je Dragutin Mikša, direktor Mladosti. Njegov bi nasljednik trebao biti, navodno je već dogovoreno, Tomislav Polić.

 Slijede razgovori

 – Hoću li se ponovno kandidirati za direktora Vodovoda i kanalizacije ovisi o razgovoru sa gradonačelnikom Damirom Jelićem. Tvrtku čekaju tri ozbiljne stvari, od udruživanja, novih EU programa, velikih investicija, stoga moram znati što gradonačelnik očekuje od direktora, kakav profil čovjeka želi - kazao nam je Ivan Mrzljak, direktor ViK-a. Njega, po nekim pričama ipak čeka novo radno mjesto, iako je tvrtku vodio u vrijeme zahtjevne gradnje pročistača. I

straga u Gradskoj knjižnici oko pronevjere novca, zbog čega je otkaz navodno dobila Hermina Benić, po nekima je mogući uvod u smjenu ravnateljice, iako joj mandat ne istječe, a djelatnici je cijene zbog stručnosti. Otpuštena djelatnica navodno je rekla da ima podršku u vrhu gradskog HDZ-a.

I nova sistematizacija radnih mjesta koja je najavljena u gradskoj upravi donosi promjene; nove djelatnike i više odjela, jer je HSP AS tražio neka pročelnička mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije