Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odgoda
Povratak na članak

Prava rješenja za klimatske promjene ostavljena su za 2019.

Za teške pregovore prstom se upiralo u negativce kao što su SAD i Saudijska Arabija

Komentari 2

AA
aabbcc
15:35 17.12.2018.

Ovi vise brinu za polarne Medvjede nego za Poljake koji se mrznu u svojim domovima.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:16 17.12.2018.

klima kao jedan proces nikad nema stalno stanje, već se radi o stalnoj mijeni, promjenama. klimatske promjene su jedan fake izraz, namjerno u jedna izraz spojene dvije riječi čije značenje jako jako iskrivljuje ovu pojavu, sasvim normalnu. mi danas nemamo niti jedan neoboriv znanstveni dokaz da su ljudske djelatnosti značajne za događaje koje neki vole nazivati klimatskim promjenama. klima se mijenja, nikad nije to neka konstanta, a to što vi, koji pamtite niti 50 godina, 'vidite' da je danas 'drugačije' nego nekad, je vaš problem što ste na svijetu jako jako kratko, i još si umišljate da nešto 'znate'. co2 u homosferi ima nekih 0,33%. i toj količini plina se pripisuju takva nadnaravna svojstva i utjecaj na okoliš, posebno na temperaturu planeta, da je sve ovo već otišlo predaleko, i nije uopće više razumno s ikim o tome raspravljati, jer svi 'znaju' da se more diže svake godine za koji centimetar, da je na antarktiku se otopilo pola vječnog leda po površini i pola po debljini, i da je to po (pazite sad ovo) znanstvenim mišljenjima 75% leda... pola površine, pola debljine... nikako ne uspijevam dobiti 75%... ne znamo kako vi, očito neku računsku operaciju treba koju ja još nisam učio... možda kružni integral, to mi je sad malo misterija... dal je vama jasno da je uređaj koji mjeri koncentraciju co2 izumljen 60-ih godina? i da unatoč svim silnim istraživanjima nema nikakvog nespornog dokaza da je koncentracija co2 u ledu istovjetna onoj koja je bila kad je led nastao?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.