Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMETLJIVO PONAŠANJE

Pratio je, ostavljao poruke, govorio da je voli. Sada kaže da mu je žao, no da ne želi u zatvor

Zagreb: Šetnja starim ulicama i trgovima po no?i svaki put otkriva nove ljepote
Sinisa Kanizaj/PIXSELL
24.10.2023.
u 10:46

Mladić se teretio da je od ožujka do lipnja 2023. kontaktirao sa žrtvom, iako ona to nije željela te mu je davala do znanja da ne želi nikakav kontakt s njim. No on se na to nije obazirao, pa joj je slao poruke, govorio joj kako je voli i svako je jutro čekao na autobusnom stajalištu

- Sve sam to napravio. Žao mi je. Neću više nikada. No, ne želim u zatvor - branio se 22-godišnjak optužen za nametljivo ponašanje, zbog čega je tužiteljstvo, kada je protiv njega podiglo optužnicu, tražilo da ga se uvjetno osudi na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri  godine. Osim uvjetne kazne, tužiteljstvo predlaže i da se 22-godišnjaku odredi  i sigurnosna mjera zabrane prilaska, uznemiravanja ili uhođenja žrtve u trajanju od tri godine, ali i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u trajanju od tri godine. Traže i da mu se produže postojeće mjere opreza kojima mu je zabranjen prilazak žrtvi i kontakt s njom. 

Mladić se teretio da je od ožujka do lipnja 2023. kontaktirao sa žrtvom, iako ona to nije željela te mu je davala do znanja da ne želi nikakav kontakt s njim. No on se na to nije obazirao, pa joj je slao poruke, govorio joj kako je voli, svako je jutro čekao na autobusnom stajalištu prije no što je ona išla na posao, pokušao je  s njom kontaktirati.... U nekoliko navrata je ušao u autobus za njom, sjeo blizu nje, dirao je po rukama, nogama, ramenima, kosi... Pokazivo joj nešto na mobitelu iako ona to nije htjela gledati....

Koliko joj je sve to bilo neugodno i zašto se uplašila, žrtva je opisala u svom iskazu navevši kako 22-godišnjaka poznaje od malih nogu jer su susjedi i išli su u istu školu, no navela je da se nikada nisu družili.

- Samo sam ga viđala u školi i kvartu, a službeno smo se upoznali na nekoj proslavi prije oko godinu dana. Sreli smo se poslije još na nekim zabavama, a onda mi je odjednom na Instagram poslao poruku da me voli. Prvo sam mislila da je to neka šala, jer sam znala da ima nekih psihičkih problema zbog kojih se liječio u Vrapču. No onda mi je počeo učestalo slati poruke u kojima mi je pisao da me voli, pitao me jesam li dobro. Ja se nisam osjećala ugodno, molila sam ga da prestane, na ljubavne poruke mu nisam odgovarala...Onda me je počeo čekati pred kućom, čestitao mi je rođendan, ostavio mi je plišanog medvjeda i srebrenu ogrlicu... Napisala sam mu da dođe i uzme poklone, no on nije htio. Kada me je vidio, unosio mi se u lice, govorio mi da nikada neće odustati od mene... Nakon par dana moj je otac odnio poklone njegovoj baki i zamolio je  da priča s njim i kaže mu da me ostavi na miru. No umjesto  toga on me počeo svako jutro čekao na stanici, prilazio mi, pokušao sa mnom razgovarati, ulazio u autobus za mnom... Sjeo bi pored mene, dirao me po kosi i nogama... Više sam mu puta rekla da ću ga prijaviti policiji, no on nije prestao, a ja se zbog svega osjećam ustrašeno - iskazivala je žrtva.

POVEZANI ČLANCI:

Tijekom istrage pregledana je i njihova komunikacija iz koje je vidljivo da je 22-godišnjak žrtvi slao poruke ljubavnog sadržaja, a ona njemu poruke u kojima je tražila da ju ostavi na miru, gdje mu govori da će ga prijaviti policiji te da potraži stručnu pomoć. Po medicinskim vještacima 22- godišnjak je teže psihički bolesna osoba.

>> VIDEO Jahta se nasukala na otočiću Pijavica u trogirskom akvatoriju


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije