Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNE STRANPUTICE Davno planirani sjeverni ulaz u KBC dva desetljeća u papirima

Prašuma uz asfalt i klizava kozja stazica za pješake

21.01.2009.
u 18:04

Prometne promjene koje su u Cambierijevoj ulici prošloga tjedna provedene kako bi se vozilu Prve pomoći omogućio lakši prilaz u KBC Rijeka, naljutile su stanare okolnih zgrada jer sada moraju parkirati na parkiralištu Benčić, a, sudeći prema prometnoj gužvi koja se svakoga dana i dalje događa u bolničkom krugu, nije baš postignuta veća svrha.

Opet se sva vozila slijevaju na samo jedan ulaz, a dva su i dalje mrtvo slovo na papiru. Riječ je o starom ulazu s Krešimirove i davno planiranom prilazu s Vukovarske. Umjesto prilazne ceste, tu je izrasla prava prašuma s pješačkom stazicom.

Ulaz za posjetitelje
- Nije se odustalo od gradnje sjevernog ulaza, ali prije toga moramo razmijeniti zemljište s KBC-om. Vlasnici te parcele su Grad i KBC, a mali rubni dio u privatnom je vlasništvu, pa se moraju riješiti imovinsko-pravni poslovi.

U posjedu KBC-a je relativno veliko zemljište na Škurinju, gdje je nekad bio odjel psihijatrije, pa su ga bolesnici obrađivali u sklopu radne terapije, a sada im više ne treba i rado će ga zamijeniti za zemljište na Vukovarskoj ulici. Gradu to odgovara jer nam je potrebno za gradnju stanova i ceste, kazao nam je Srđan Škunca, pročelnik Gradskog odjela za urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem.

Prilaznom cestom s Vukovarske u KBC bi dolazili isključivo posjetitelji, pa se planira gradnja parkirališta i višeetažne garaže za njihove potrebe, ali i za stanovnike okolnih ulica.

- Grad i KBC već su se dogovorili o zamjeni zemljišta, ali kad je riječ o državnoj ustanovi, sve dogovore mora odobriti Vlada Hrvatske. Dobili smo informacije da je to u završnoj fazi, pa se nadam da ćemo uskoro moći početi gradnju sjevernog ulaza, kaže Škunca.

I ravnatelj KBC-a, prof. dr. Herman Haller, potvrdio nam je da su dogovori pri kraju i da će im ta cesta umnogome olakšati kretanje bolničkim krugom, gdje je promet cijelog dana gust kao na ulicama u špicama.

Smetište usred grada
To su lijepe, vijesti, ali ipak ostaje pitanje zbog čega se toliko dugo čeka i zbog čega je teren u širem središtu grada u međuvremenu pretvoren u smetište, obraslo gustom makjom, pa čak i visokim stablima, između kojih su pješaci “probili” kozju stazu i skratili put u KBC.. Na ta pitanje odgovor nismo dobili.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije