Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM REPORTAŽA

Prašuma u srcu Slavonije: Nakon 60 godina ovdje se vratio vuk

27.09.2021.
u 20:04

Ljudska noga tamo rijetko kroči. Prirodu je doslovce netaknutom sačuvao teško dostupan teren, ali i status strogo zaštićenog područja. Možda su baš mir i tišina privukli vuka, koji je baš tamo uočen protekle zime, i to nakon 60 godina izbivanja s Papuka. Poseban je to rezervat šumske vegetacije u parku prirode, a njome nas je vodio rendžer Stjepan Gal sa svojim psom Adijem.

Komentara 8

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
08:05 28.09.2021.

Slavonija se sluzbeno moze proglasit vukoj..nom , tocno mi se cini da ce pasti na 10 ljudi po km2 ko Lika ili Aljaska , jos vise plasi sto je Slavonija uzak pojas izmedu Madzara i Srba , a i jednii u drugi imaju mokre snove o tom komadu raja

SI
sisavac
06:59 28.09.2021.

sigurno bi se trebali veseliti povratku vuka. jedva čekam kad odere nekog planinara i ove moderne šetače prirodom, koji sad tumaraju svakom šumicom, to je sad in. ajmo se veseliti što nam je odumrlo 1.000 sela u zadnjih 20 godina, pa se naseljuju veprovi, vukovi, medvjedi. to nam je budućnost, ne.. čemu onda ljude optužujete da zapuštaju polja, oranice, livade? i pišete im kazne zbog neodržavanja? kad shvatite da je zemlja zelenija i sa više zelenih površina nego prije 30 godina, budete shvatili nebuloze ovih klimatskih ekstremista.

DU
Deleted user
21:16 27.09.2021.

Sreća da nisu vođe balvan revolucije stigli tu, posjekli bi sva srabla i pojeli vuka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije