Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prašuma u srcu Slavonije: Nakon 60 godina ovdje se vratio vuk

Ljudska noga tamo rijetko kroči. Prirodu je doslovce netaknutom sačuvao teško dostupan teren, ali i status strogo zaštićenog područja. Možda su baš mir i tišina privukli vuka, koji je baš tamo uočen protekle zime, i to nakon 60 godina izbivanja s Papuka. Poseban je to rezervat šumske vegetacije u parku prirode, a njome nas je vodio rendžer Stjepan Gal sa svojim psom Adijem.
27. rujna 2021. u 20:04 8 komentara 13989 prikaza
Foto: Kristijan Toplak
Pogledajte galeriju 1/4

Ljudska noga tamo rijetko kroči. Prirodu je doslovce netaknutom sačuvao teško dostupan teren, ali i status strogo zaštićenog područja. Možda su baš mir i tišina privukli vuka, koji je baš tamo uočen protekle zime, i to nakon 60 godina izbivanja s Papuka.

Cut flower industry in Ecuador
VELIKA ISTRAGA
Alarmantan nalaz: Kontaminirani smo. Kancerogenih pesticida ima i u našim krevetima!
Serb shot and policemen injured in Kosovo clashes
VELIKA ANALIZA
Balkan vrije, hoće li se opet zapaliti? Analitičari za Večernji otkrivaju prijeti li Kosovu rat
Umirovljenik kopa po kontejneru
ANALIZA
Kako zaustaviti divljanje cijena: Inflacija ruši standard i prijeti uvođenju eura
  • R.adioT.elevizijaL.jestve:

    Slavonija se sluzbeno moze proglasit vukoj..nom , tocno mi se cini da ce pasti na 10 ljudi po km2 ko Lika ili Aljaska , jos vise plasi sto je Slavonija uzak pojas izmedu Madzara i Srba , a i jedni ... prikaži još!i u drugi imaju mokre snove o tom komadu raja

  • sisavac:

    sigurno bi se trebali veseliti povratku vuka. jedva čekam kad odere nekog planinara i ove moderne šetače prirodom, koji sad tumaraju svakom šumicom, to je sad in. ajmo se veseliti što nam je odumrlo 1.000 sela u zadnjih 20 godina, ... prikaži još! pa se naseljuju veprovi, vukovi, medvjedi. to nam je budućnost, ne.. čemu onda ljude optužujete da zapuštaju polja, oranice, livade? i pišete im kazne zbog neodržavanja? kad shvatite da je zemlja zelenija i sa više zelenih površina nego prije 30 godina, budete shvatili nebuloze ovih klimatskih ekstremista.

  • tragac:

    Sreća da nisu vođe balvan revolucije stigli tu, posjekli bi sva srabla i pojeli vuka.