Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

PPD: Temperature u prosincu nisu bile iznadprosječne

radijator
Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL
18.02.2014.
u 12:07

Željko Sabo zatražio je od distributera prirodnog plina Prvog plinarskog društva pojašenjenje o upitima građana

Tijekom ove zime na adresu grada stigli su brojni pismeni i usmeni upiti o kvaliteti isporučenoga plina kao i razlozima visokih računa za utrošeni plin posebno tijekom prosinca prošle godine. Slijedom tih zahtjev gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zatražio je od distributera prirodnog plina Prvog plinarskog društva (PPD) pojašnjenje na koji je dobio i odgovor, a koji je objavljen na službenim stranicama grada Vukovara.

- Operater distribucijskog sustava (ODS) ima zakonsku mogućnost da mjesečno vrši očitanja plinomjera u određenom rasponu obzirom na brojnost kućanstava i prostornu disperziranost, odnosno jer se svi mjerni uređaji ne mogu očitati u istome danu. Obzirom na navedeno postoji mogućnost da određena razdoblja obuhvate više ili manje dana, međutim očitane vrijednosti su uistinu i potrošene samo se različito odražavaju na iznose mjesečnih računa, stoji u odgovoru PPD koji potpisuje Marko Horvacki Živalov. Navodi se i da je u analizi utvrđenoda je mjesec prosinac 2013.godine bio svega 0,7 stupnjeva topliji u odnosu na prosječnu temperaturu mjeseca prosinca u višegodišnjem razdoblju.

Navodi se i da je u studenom prošle godine 10.149 kućanstava potrošilo 33 posto manje prirodnoga plina u odnosu na 10.136 kućanstava u studenom 2012 godine kao i da je samim time i vrijednost isporuke manja za 33 posto. U prosincu prošle godine 10.144 kućanstava je potrošilo 19 posto manje prirodnoga plina u odnosu na 10.142 kućanstava u prosincu 2012 godine te je samim time i vrijednost isporuke manja za 19 posto.

- Iz navedenih podataka vidljivo je da nema govora o „iznadprosječnim" temperaturama u prosincu 2013. godine, odnosno da je isto samo osobna percepcija pojedinaca, te je ostvarena potrošnja plina bila u skladu s vremenskim prilikama, zaključuju iz PPD-a.

Komentara 1

D6
duda_66
18:38 18.02.2014.

Naravno da je manje potrošeno plina 2013,nego 2012.kad ljudi masovno prelaze na drva,plin je jako loš i skup,mogu oni sada koliko hoće ispitivati kavkoću piši propalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije