Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANOG PROIZVOĐAČA

Pozor potrošačima: S polica povučen popularan riblji proizvod, pronađena opasna bakterija

Trst: Ponuda artikala za op?u uporabu u talijanskim supermarketima, ilustracija
Goran Kovacic/PIXSELL
20.12.2022.
u 18:43

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Obavijest o povlačenju odnosi se isključivo na spomenuti proizvod

Državni inspektorat povukao je proizvod dimljenu žutoperajnu tunu zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, priopćeno je u utorak iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Riječ je o španjolskom proizvodu - Tonno a pinne gialle affumicato (Thunnus albacares)) LOT broja  MV1434, EAN KOD: 2856530000007, 2858540000008, 9803312334683, s naznakom upotrijebiti do 10.01.2023.

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Obavijest o povlačenju odnosi se isključivo na spomenuti proizvod.

Proizvod je iz Španjolske, veleprodavač je talijanska tvrtka Friulpesca s.r.l., Carlino, a na hrvatsko ga tržište stavlja METTRO CASH & CARRY d.o.o., Zagreb.

Pojedinosti o povlačenju dostupne su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom.

>> VIDEO Srbi za prvi ples često biraju hrvatske izvođače, a ove njihove pjesme mladenci najviše traže

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:10 21.12.2022.

Španjolci pakiraju iz Indijskog oceana ribu,Talijani preprodaju ,a trgovački lanci nam uvaljuju smeće proizvode za skupe novce.Zašto nema tune u prodaji od dragog nam generala?Zar se naša riba ne može konzervirati,nego da kupujemo tuđe otrove.U svakom slučaju pohvale ministrici poljoprivrede što služi kao fikus iza premijera.

LI
lider
20:06 20.12.2022.

Bilo bi korisnije (pogotovo za starije ljude) objaviti sliku proizvoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije