Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Poznati su dobitnici Top Workplace nagrade: JGL, Rimac i ASEE samo su neka od najboljih radnih mjesta u Hrvatskoj!

Top Workplace
04.12.2023.
u 08:00

Top Workplace tvrtke Luppa nova je nagrada na tržištu rada koja se dodjeljuje s ciljem isticanja onih poslodavaca koji su uspjeli postaviti najviše standarde u zadovoljstvu svojih zaposlenika na radnom mjestu i ostvarili nadprosječne rezultate, a sada su poznati i njezini prvi recipijenti!

Dobiti ovu nagradu nije nimalo lak zadatak. Naime, rezultati zadovoljstva zaposlenika svake tvrtke uspoređuju se u odosu na benchmark; odnosno rezultate tržišta na kojem tvrtka djeluje te rezultate industrije kojoj pripada, a nagradu su osvojile samo one kompanije čiji su rezultati barem 20% bolji od rezultata benchmarka.

Pri ocjenjivanju se evaluiraju tri kriterija: eNPS, odnosno Employee Net Promoter Score, angažiranost i ukupna ocjena 12 dimenzija zadovoljstva: komunikacija, work-life balance, leadership, suradnja, učenje i razvoj, organizacija rada, angažiranost, lojalnost, inovacija i upravljanje promjenama, radni uvjeti, vizija i svrha te autonomija.

Tko su poslodavci u Hrvatskoj čiji su zaposleni nadprosječno zadovoljni svojim poslom?

Pripadaju različitim industrijama, veličinom variraju od nekoliko desetaka do nekoliko tisuća zaposlenih, djeluju lokalno i internacionalno. Top Workplace u Hrvatskoj su Rimac, JGL, ASEE, Telegram, Index.hr, Factory X, Max&Moris, Enna, INsig2, HSM Informatika te Degordian.

Biti prepoznat kao kolektiv sretnih i zadovoljnih zaposlenika samo po sebi najveća je nagrada. Kada isto prepoznaju i kolege poslodavci onda je to dodatna potvrda da ste na pravom putu.

Osvajanje Top Workplace nagrade motivira nas da i dalje težimo samo najboljem. Kao tvrtka osnovana prije više od 30 godina u provođenju employer brandinga nailazili smo na različite prepreke no pažljivim odabirom i filtracijom različitih pristupa, strategija i alata idemo u pravom smjeru.
Tatjana Parmač,
voditeljica ljudskih resursa, Max&Moris d.o.o.

Sama nagrada osmišljena je s ciljem da bude više od samog priznanja; ona predstavlja kontinuiranu predanost kompanija da kreiraju vrhunska radna okruženja. Stoga i nagrada ima dvije svrhe od kojih je prva, naravno, da istakne nadprosječne rezultate klijenata:

Naša dugogodišnja misija na razini kompanije je dizajnirati radno mjesto po mjeri naših zaposlenika. Ova pohvala od iznimne nam je važnosti upravo zato što pokazuje naše napore za ostvarivanjem tog cilja. Naš pristup izgradnji takvog radnog mjesta dobio je dodatnu dimenziju kroz razvoj nove employer branding strategije, koju smo impletementirali početkom 2023. godine u suradnji s Degordianom. Odlični i iznadprosječni rezultati koje smo ostvarili na Luppi refleksija su i tih dodatnih napora i nedavnih promjena u našem pristupu uređenja i definiranja organizacijske kulture ASEE-a.

Top Workplace nagrada sigurno će biti moment koji ćemo koristiti u našem brandingu, kako u internoj komunikaciji, tako i na društvenim mrežama i eksternim eventima. Ovime smo dobili i službeno priznanje da ono što promoviramo zbilja ima utjecaj!
Marija Hrebac Hlobik, HR Manager, ASEE

A ti se rezultati prelijevaju s reputacije dobrog poslodavca i na druge aspekte poslovanja, što potvrđuju i sami dobitnici nagrade:

U našem putovanju prema Top Workplace nagradi, Luppa je bio ključan alat koji nam je omogućio razumijevanje misli i osjećaja naših zaposlenika na dubljoj razini.

Utjecaj Top Workplace nagrade na naše poslovanje je velik, jačajući ugled i povjerenje zaposlenika. Očekujemo da će ovo priznanje potaknuti buduće projekte i suradnje.

Luppa alat nije samo alat za prikupljanje i uvid u podatke o angažiranosti i zadovoljstvu zaposlenika, već ključni partner u oblikovanju pozitivnih promjena.
Velimir Sanjković, CEO, Factory X

Spomenuli smo da ova nagrada ima dvije svrhe. Pored isticanja nadprosječnih rezultata koje poslodavac ostvario u odnosu na zaposlenike i klijente, svrha ove nagrade jest i da inspirira i druge poslodavce te ih potakne na pozitivne promjene u svom radnom okruženju:

Sada smo dobili sasvim novu perspektivu, a to je da se možemo usporediti s ostalim kompanijama. Time si možemo dati priznanje na učinjenom, ali i dodatni poticaj za nove aktivnosti koje će rezultirati još boljim uvjetima rada i još pozitivnijim radnim okruženjem.

Ponosni smo te osjećamo obavezu da i narednih godina zadržimo poziciju u ovom krugu top poslodavaca i top radnih okruženja – jer u suštini svake poslovne priče jesu i uvijek će biti ljudi.
Lorena Dika, Corporate HR Director, JGL

A što dobitnici nagrade Top Workplace kažu o Luppa alatu?

Luppa je alat za ispitivanje i analizu zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika koji menadžerima, HR-u i upravi omogućuje dubinski uvid u snage i slabosti tvrtke u očima njezinih zaposlenika te je temelj za izradu informiranih i preciznih akcijskih planova čija provedba tvrtkama omogućuje povećanje zadovoljstva zaposlenika, smanjenje fluktuacije i posljedično, unaprjeđenje rezultata poslovanja.

Luppa je super stvar, a ono što je odličan added value toola je manager view feature! Umjesto vađenja reporta, svaki manager može dobiti pristup toolu i rezultate svog tima. Na taj smo način dobili veću angažiranost managera, koji su i sami počeli proaktivnije poticati vlastite članove tima da se uključe u istraživanje.
Marija Hrebac Hlobik, HR Manager, ASEE

Luppa je izvrstan analitički alat koji, osim što nam je omogućio da saznamo odgovore na pitanja za koja smo prije ‘tapkali u mraku’, dao i nove smjernice kako biti učinkovitiji u inkluziji kolektiva u razvoj tvrtke. Detaljno strukturirana analitika i lakoća korištenja su dodatni benefiti, a same informacije dobivene Luppom utjecale su na potrebu za uvođenjem dodatnih strategija ljudskih resursa.
Tatjana Parmač, voditeljica ljudskih resursa, Max&Moris d.o.o.

Ono što možemo posebno istaknuti jest značajno ubrzanje dobivanja rezultata za svaki pojedini tim i kompaniju u cijelosti, što nam omogućava da odmah po završetku istraživanja krenemo korigirati postojeće ili kreirati nove inicijative za poboljšanje zadovoljstva.
Lorena Dika, Corporate HR Director, JGL

Pažnja, oni u potrazi za novim radnim mjestom!

Ovo su tek prvi dobitnici Top Workplace nagrade koju dodjeljuje Luppa, a dobra je vijest da će svaki poslodavac, u trenutku kada provede istraživanje uz pomoć Luppinog alata, u slučaju da ostvari nadprosječne rezultate u odnosu na tržište i industriju, automatski postati recipijent nagrade i njome se moći pohvaliti, stoga je savjet onima u potrazi za novim radnim mjestom da posebnu pažnju obrate na to ima li poslodavac kojeg razmatraju istaknut Top Workplace by Luppa priznanje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije