Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA PRIJAVA

Tinejdžer tri sata plačući davao iskaz o seksualnom maltretiranju modnog kreatora

Ilustracija
Foto: GettyImages
16.08.2018.
u 08:53

Nakon nešto manje od dva mjeseca završena je istraga protiv modnog dizajnera.

Tinejdžer L. J. (15) potvrdio je jučer kroz suze navode iz kaznene prijave protiv Darka Kostića, nakon čega je tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv modnog dizajnera za spolno uznemiravanje i drogu, prenosi Blic

Nakon manje od dva mjeseca završena je istraga protiv modnog dizajnera. Sastanak L. J. i tužitelja, koji je dva puta odgađan zbog izostanka odvjetnika i obaveza majke, trajao je tri sata.

Saslušanje se oteglo prije svega zbog teškog stanja u kojem se mladić nalazio dok je davao iskaz.

- Iskaz je dao u prisustvu majke, punomoćnika i dvojice odvjetnika. Tinejdžer je tijekom davanja iskaza plakao i tresao se pa je tužitelj pokušao što sporije i blaže odraditi ispitivanje oštećenog, kaže jedan od izvora za Blic

Ključni elementi iskaza odnose se na lascivne poruke koje je tinejdžeru Kostić slao, a kojima ga je pokušao namamiti u svoj stan. Među porukama se nalazi i ona koja opisuje događaj u kojem je Kostić podvalio maloljetniku ilegalni preparat za potenciju. 

Mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio uhićenju modnog dizajnera kada ga je Kostić pokušao na silu uvući u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgnuo iz ruku i  pobjegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao što mu se dogodilo nakon čega je policija uhitila Kostića.

Provedenom istragom sakupljeni su materijalni dokazi iz Kostićevog stanja, snimke kamera iz zgrade, knjiga gostiju koji su posjećivali Kostića, prepiske iz telefona oštećenog i okrivljenog, a ranije je saslušan i Š. B., momak sedam godina stariji od L. J. koji je također oštećen u postupku.

On je policiji i tužilaštvu rekao da mu je Kostić davao kokain i potom ga seksualno uznemirivao, hvatajući ga rukom za međunožje.

Odmah po podizanju optužnice, Kostićevi odvjetnici sudu su uputili žalbe na pritvor. Iako je tužiteljstvo smatralo da i dalje postoji mogućnost da će Kostić utjecati na svjedoka i možda ponoviti svoje djelo, sud je ipak odlučio pustiti Kostića iz pritvora na slobodu. 

Komentara 9

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:19 16.08.2018.

Tko bi rekao da je homoseksualac ujedno i pedofil...

Avatar Mi sami
Mi sami
11:27 16.08.2018.

Pedofil a nije svecenik, VL mijenja smjer

MI
Miki
18:42 16.08.2018.

Pošto sam pročitao članak i komentare, shvatio sam da komentatori uopće nisu razumjeli gdje se događaj zbio.Onda mi sine da je to ipak večernji, i da su to vesti iz matične državice vlasnika ovih nekada hrvatskih dnevnih novina.Bljutavo, jadno i žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije