Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupio 900.000 USD

Poznati američki autor stripova: Ajmo sagraditi vražji Teslin muzej!

'tesla lab 1'
''
22.08.2012.
u 09:36

Matthew Inman, autor stripova The Oatmeal, pokrenuo je akciju prikupljanja novca za kupnju zemljišta na kojem se nalazio glasoviti Wardenclyffe

Manje od tjedan dana trebalo je Matthewu Inmanu, autoru stripova The Oatmeal, da prikupi gotovo 900.000 američkih dolara za kupnju zemljišta na kojem je nekoć stajao čuveni toranj Wardenclyffe, poznat kao Teslin toranj.

Prije nekoliko dana Inman je pokrenuo akciju "Ajmo sagraditi vražji Teslin muzej", a cilj mu je bio prikupiti 850.000 dolara kako bi mogao kupiti zemljište na kojem se nekada nalazio Teslin toranj.

– Nisam mislio da je iznos koji očekujemo realan. Mislio sam samo da trebamo pokušati – rekao je za Mashable Matthew Inman koji želi renovirati Wardenclyffe, laboratorij Nikole Tesle koji se nalazi u Shorehamu te ga pretvoriti u muzej i znanstveni centar.

Lokalnoj neprofitabilnoj organizaciji "Teslin znanstveni centar u Wardenclyffeu" država New York obećala je donirati 850.000 dolara pa je Inman odlučio sakupiti ostatak novca kako bi kupili 1,7 milijuna dolara vrijedno zemljište na kojem se nalazio Teslin toranj, a koji je 1917. godine srušen.

Za gradnju samog muzeja bit će im potrebno između šest i deset milijuna dolara, a nadaju se da će do idućeg Teslina rođendana, odnosno 10. srpnja, postaviti barem kamen temeljac.

Komentara 7

KA
kajinx
11:50 22.08.2012.

22.08.2012. u 10:06h silan je napisao/la: …ali eto htio se prodavati bilo gdje i ostao bez svega. Baš obratno, htjeo je badava isporučivati struju, pa mu je J.P. Morgan uskratio dogovoreno financiranje.

MI
misoana
12:34 22.08.2012.

Dobro je da će se ime Hrvatskog znanstvenika pročuti po SAD, što bi uveliko trebalo povećati rejting države u svijetu.

SI
silan
10:06 22.08.2012.

a sta ce renovirati kad su ga maricni digli u zrak? mozda misli ponovo sagraditi? a da tesla nije potpisao ugovor sa telefunkenom ameri mu sigurno nebi napravili sranje.... ali eto htio se prodavati bilo gdje i ostao bez svega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije