Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pozlilo Mladenu Markaču

14. travnja 2008. u 17:18 5 prikaza
haag44-txt.jpg
Foto: import

Još prije dolaska u sudnicu, Mladenu Markaču, koji od trojice optuženih hrvatskih generala ima najkrhkije zdravlje, je pozlilo. Premda je povraćao, bio je, kako neslužbeno saznajem, uporan i želio je doći u sudnicu, gdje se nastavlja suđenje. Loše mu je bilo i tijekom stanke, kada je opet povratio.

Suđenje je, međutim, odslušao do kraja. Njegova obrana ne želi spekulirati o njegovom zdravlju, no čini se da mu je stanje ipak stabilizirano. Markač je, inače teško bolestan. Osim vrlo visokog šećera, pretrpio je i nekoliko operacija na srcu (ugradnja premosnica i stentovi), pa je svako veće uzbuđenje, kojemu je u Haagu, nažalost redovito izložen, problem za njegovo zdravlje.

Svjedokinja Mira Grubor

Svjedokinja tvrdi kako je prvi dan Oluje u bolnicu stiglo 120 leševa od čega 40 civila. Svi su oni, prema njezinu mišljenju, bili žrtve granatiranja Hrvatske vojske.

U ponedjeljak su tužitelji doveli Miru Grubor, bivšu medicinsku sestru iz kninske bolnice, sada policajku na Novom Zelandu. Svjedokinja je tvrdila da je bolnica granatirana sa sjevera, s Dinare, da je vidjela kako je na glavnom ulazu pogođen automobil i poginuo muškarac.

No, na videosnimci ne vide se nikakva oštećenja pa je rekla da ipak nije vidjela eksploziju. Ali je na južnom ulazu našla geler.
– Ne mogu povezati vaš iskaz... Kako granata ispaljena sa sjevera pada uz zgradu na južnoj strani? – čudio se i sudac Orie pa je bila prisiljena odgovoriti da to ipak “nije vidjela, samo čula”.

International Business Hotel
Luksuzno opremljen
International Business Hotel: Jedini zagrebački hotel koji se specijalizirao za biznismene
Harats
U SRCU ZAGREBA
U potrazi za dobrim pivom i još boljom atmosferom