Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
laburisti u vukovaru

Pozivaju gradove i javna poduzeća da poptiću Sporazum o otpisu dugova građana

Vukovar,hrvatski laburisti
Branimir Bradarić
08.05.2015.
u 16:49

Ovaj projekt omogućuje prezaduženim i blokiranim građanima Vukovarsko– srijemske županije novi početak, napomenuli su laburisti

Vukovarsko-srijemska podružnica Hrvatskih laburista – stranke rada pozvala je Županiju Vukovarsko-srijemsku, gradove Vukovar, Vinkovci, Županju i Otok, te sve općine s područja županije kao i pravne osobe i javna poduzeća u vlasništvu županije, gradova i općina da se pridruže projektu Vlade RH i potpišu Sporazum o otpisu dugova građana.

- Činjenica je da u većini gradova i općina na području Vukovarsko – srijemske županije je na vlasti HDZ, a HDZ-ovi općinski načelnici i gradonačelnici gradova, sustavno opstruiraju sve projekte Vlade republike Hrvatske na svim nivoima, bez obzira bili oni dobri i korisni za građane Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije.

Ovaj projekt omogućuje prezaduženim i blokiranim građanima Vukovarsko– srijemske županije novi početak i zato župane, načelnici i gradonačelnici trebate zanemariti stranačka obilježja i podržati projekt koji je u interesu vaših sumještana, rekao je predsjednik županijske podružnice ove stranke Ivica Šarić.

Podsjetio je kako je Vlada postignula dogovor i potpisala Sporazum o otpisu, odnosno, odgodi plaćanju duga s Ministarstvom financija – Poreznom upravom, dvije županije, 74 grada, 76 općine, 13 banaka, 5 tele operatera, 9 državnih poduzeća i 45 drugih pravnih osoba i trgovačkih društava u vlasništvu gradova i općina.

Ukazuju i kako unatoč tome s područja Vukovarsko – srijemske županije Sporazum je potpisao samo Grad Ilok, općine Drenovci i Ivankovo i Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar, a niti jedno javno poduzeće u vlasništvu gradova i općina s područja Vukovarsko – srijemske županije. Podsjećaju i kako se mjere primjenjuju od 2. veljače do 30. lipnja 2015. godine, što je krajnji rok za predaju zahtjeva.

>>Ništa od novog početka za 60.000 najavljenih dužnika

>>Građanima je odobren otpis 23 milijuna kuna duga

Komentara 4

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:38 08.05.2015.

Pozivaju gradove i javna poduzeća da poptiću Sporazum o otpisu dugova građana..... Što vam znači izraz - POPTIĆU ????

KA
kajinx
18:13 08.05.2015.

Koliko vam treba da ispravite tipfeler?

OS
osica
19:51 08.05.2015.

ne farbajte "novi počekak je samo posao od koga čovjek može živjeti i prehraniti svoju obitelj". Sve ostalo su iluzije i utopija jer oprost dugova onima koji ih ionako ne mogu platiti, samo socijalnim slučajevima nije " nikakav novi početaktak " već ono iz " šupljeg u prazno." U cijeloj su Hrvatskoj od najavljenih 60 .000 građana, dugovi otpisani tek 10.000 građana. " Projekt nije uspio, pa ne znam da li ovo laburisti traže koaliciju s SDP om"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije