Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakovčić uzvraća:

'Poziv u Vladu dijelom ima za cilj maknuti me iz Europarlamenta'

Ivan Jakovčić (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
11.03.2013.
u 19:06

Nakon razgovora s ljudima iz turizma u Poreču, objavit ću svoju odluku i ponuditi rješenje, rekao je Ivan Jakovčić

– Poznato je da ja želim ići u Europarlament. Zato se ne mogu oteti dojmu, a to mi potvrđuju i neovisni politički stručnjaci, da ova ponuda o ulasku u Vladu djelomično ima za cilj i da me makne iz utakmice za Europarlament. Očito sam vodeći kandidat za te izbore, to je jasno kad vidimo liste stranaka. Uzimajući u obzir sve to, ali i poštenu i korektnu ponudu premijera Milanovića, nakon razgovora s ljudima iz turizma u Poreču, objavit ću svoju odluku i ponuditi rješenje, rekao je Ivan Jakovčić za Novi list.

– Iznimna mi je čast što sam primio osobni poziv premijera Milanovića u Vladu, ali taj poziv čitam na sljedeći način: prvo, očito je premijer prihvatio moju ideju o rekonstrukciji Vlade, no ako želi imati predsjednike stranaka u Vladi, tada mora poziv uputiti i predsjedniku HSU-a Silvanu Hrelji, i drugo, jako mi je drago da je u svojim izjavama potvrdio da je Istra posebno uspješna, da je brend, te da je potvrdio da je to i moja zasluga. Premijer Milanović sve mi to priznaje, dok istodobno SDP-ov kandidat za župana Damir Kajin sve to poriče. Činjenica je da je Damir Kajin izjavio da se SDP ponudom da uđem u Vladu – ruga, dodao je Jakovčić istaknuvši da je Damir Kajin kandidat za župana najturističkije regije u Hrvatskoj.

– S njegovim konstatacijama ja se jednostavno ne mogu složiti. Moramo, dakle, raščistiti takve Kajinove stavove. Jer to nije uvreda samo meni nego cijeloj Istri, dodao je.

Na novinarski upit pod kojim bi uvjetima prihvatio premijerovu ponudu, Jakovčić je odgovorio da je danas razgovarao s turističkim djelatnicima u Dalmaciji, s bivšom ministricom Pave Župan Rusković, s hotelijerima iz Zagreba te da će u Poreču razgovarati s upraviteljima istarskih hotelskih kuća.

– Nakon toga ću dati odgovor. Moj stav ostaje isti – da u tom resoru moramo imati najstručniju osobu koja će biti izabrana uz podršku i konsenzus svih u resoru. Sigurno je da postoje ljudi koji su za to mjesto kompetentniji od mene, rekao je Jakovčić.

>>Čuvši poziv Jakovčiću da uđe u Vladu, mislio sam da je 1. april!

Komentara 30

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
19:24 11.03.2013.

Nedaj se Jakovčiću. Uz tebe smo. Tamo ipak imaš 8000 EUR četiri godine a ovdje neku siću za nekoliko mjeseci.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:30 11.03.2013.

A po čem bi on to trebal u EU-parlament? Kaj već nemamo dovoljno onih kaj nas gor blamiraju i još ih za to skupo plačamo ?!

KA
Kajveliš
20:00 11.03.2013.

Milanović "neće" stručne ljude...Jer nitko stručan(znači i dovoljno mudar)ne želi uopće sudjelovat u ovoj nakaradnoj i skandaloznoj vladi..Pogotovo jer je upitno jel će uopće dočekat izbore ili će bit prijevremeni(sudeči po svemu)...Tak da bu to mjesto nekom drugu pripalo-hoće ili neće...:D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije