Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burne reakcije

Poziv na zabranu Frljićeve predstave završio na naslovnici ruskog portala

Frljić predstava
Foto: Screenshot
23.04.2017.
u 18:55

Predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" redatelja Olivera Frljića izazvala je burne reakcije

Predstava Olivera Frljića “Naše nasilje i Vaše nasilje” koja bi se u sklopu 27. Marulićevih dana trebala održati sutra izazvala je brojne kontroverze. Upravo je vijest o tome objavio i ruski RT

U svom tekstu kažu kako scene iz predstave vrijeđaju kršćanske vjernike. "Predstava navodno sadrži prizore u kojima glumac u ulozi Isusa Krista silazi s križa i siluje muslimansku ženu, a potom iz ženine vagine izvlači zastavu ( koja se odnosi na onu zemlju gdje se predstava održava)", navode u svom tekstu.

Kažu da je Crkva pozvala Ministarstvo kulture i vlasti grada Splita, koji će biti domaćin festivala da spriječe održavanje predstave i daljnje uvrede. Nadbiskupija je izjavila da je primila puno pritužbi od svojih župljana. Također su sve pozvali na ponovno razmatranje da li predstavu uvrstiti na festival, jer "vrijeđa vjerske i nacionalne osjećaje, kao i zdrav razum".

RT piše i da su neki lokalni političari pozvali građane da prosvjeduju zbog izvedbe rekavši kako eksplicitni i nasilni prizori u predstavi "na najbrutalniji način vrijeđaju vjerske i moralne osjećaje kršćana, muslimana i drugih hrvatskih građana".

> > Hrast: spriječit ćemo Frljićevu predstavu

> > Poljaci protiv predstave O. Frljića: Glumica simulira oralni seks s kipom svetoga Ivana Pavla II.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar GunjavaNozdrva
GunjavaNozdrva
19:35 23.04.2017.

Dobro bi bilo da naše službe ispitaju za koga radi ovaj "tip", jer je očito po zadatku u Hrvatskoj, državi u kojoj nije ni rođen, niti je može smisliti i protiv koje radi i sramoti je gdje god stigne!

Avatar Bekrija
Bekrija
19:15 23.04.2017.

Bolesnik!

GU
General_U
19:35 23.04.2017.

oprosti im bože jer ne znaju što čine.neka im isus podari mir u srcima i njihovim opustošenim dušama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije