Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štićenica iz doma za starije u Pločama ima koronavirus, a još dvoje štićenika primljeno u bolnicu

Pripremljena je nova verzija uputa za domove za starije i nemoćne
10. travnja 2020. u 14:55 3 komentara 1033 prikaza
Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Iz Stožera Dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su da imaju jednu pozitivnu osobu, štićenicu iz Domu za starije na području Ploča. "Tamo je jedna djelatnica pozitivna. U domu je bilo smješteno 12 korisnika, dvoje se nalazi u OB Dubrovnik i čekaju se njihovi rezultati, u transportu za bolnicu je pozitivna štićenica. Ostalih devet korisnika i dalje je smješteno u domu i u samoizolaciji su. U tijeku je testiranje. Svi djelatnici će biti testirani", kazali su iz Stožera.

Samoizolacija Nije imao simptoma Muškarac iz Bjelovara doznao da je zaražen nakon 14-dnevne samoizolacije

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je na konferenciji Nacionalnog stožera također je potvrdio da imaju jedan slučaj pozitivan u domu u Pločama i jedan u domu u Koprivnici.

"Sve ostale sumnje po svim županijama, oko 15-ak domova su se pokazali negativnima. U ovom trenutku samo dva pozitivna, ovaj u Pločama se obrađuje", dodao je. 

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljevic KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Markotić objasnila što znači da ulazimo u najkritičniju fazu

"Mi smo pripremili jednu novu verziju uputa za domove za starije i nemoćne gdje su postrožene mjere i u kojima će biti neke određene preporuke o režimu rada zaposlenika. Imamo neke domove u kojima se promjena režima rada pokazala dobrim, na dobrovoljnoj bazi. Inače same preporuke koje će biti objavljene su vrlo detaljne i date su detaljne upute o higijeni, dezinfekciji", kazao je Capak.

Video: Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'


 
EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati