Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi studiji

Požeško Veleučilište obilježilo 15. godišnjicu rada

pozega,veleuciliste,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
21.05.2013.
u 18:41

Naše Veleučilište je jedno od najstarijih u Republici Hrvatskoj. A uz to je i jedno od najrazvijenijih. Imamo možda i najveći broj studenta koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, kazao je dekan

Veleučilište u Požegi danas je obilježilo 15 godina svoga postojanja.

- Naše Veleučilište je jedno od najstarijih u Republici Hrvatskoj. A uz to je i jedno od najrazvijenijih. Imamo možda i najveći broj studenta koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Imamo pokazatelje da će naši novi studijski programi biti vrlo zanimljivi i gospodarstvu i budućim studentima – kazao je dr. Robert Idlbek, dekan Veleučilišta u Požegi.

Dodao je da se Veleučilište bazira na kvaliteti jer kvaliteta predstavlja osnovu europskog prostora visokog obrazovanja zbog čega će budućnost ove ustanove ovisiti u velikoj mjeri o toj kvaliteti. -Upravo po kvaliteti Veleučilište u Požegi mora biti prepoznato – poručio je dekan Idlbek.

Kazao je da će u budućnosti Veleučilište svoje aktivnosti fokusirati na razvoj novih stručnih i specijalističkih programa, na reviziju i poboljšanje postojećih studija, te na povećanu suradnju s gospodarskim subjektima i institucijama iz lokalne zajednice pri izradi i implementaciji naših i njihovih projekata. -Naglasak će biti i na međunarodnu suradnji i europske fondove. Prije nekoliko dana odobren je jedan projekt od 150.000 eura za financiranje od strane

EU, a u pripremi su i projekti znatno većih vrijednosti – istaknuo je dr. Idlbek.

Prim. mr. sc. Marijan Cesarik, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta i zamjenik ministra zdravlja zahvalio je svima koji su pomogli Veleučilištu kroz 15 godina njegovog postojanja.

Gradonačelnik Zdravko Ronko podsjetio je kako je Požega uvijek davala poticaj obrazovnim ustanovama. -U prošlosti 1699. godine smo već imali Gimnaziju, 1761. akademiju Posegana koja je trajala do 1776. Taj intelektualni potencijal Požege je potencijal onih koji znanje prenose i onih koji znanje usvajaju. A danas smo u domu znanja, znanosti i velikog intelektualnog potencijala, to je naše Veleučilište. Spona grada i Veleučilišta je snažno i perspektivno Veleučilište - snažna i perspektivna Požega – kazao je Ronko.

Na svečanosti su bili nazočni brojni visoki uzvanici s područja znanosti, obrazovanja i kulture, bivši dekani, ali ne i Marija Bajt, prva predsjednica Upravnog vijeća koja je tu dužnost obavljala sve do unazad godinu dana kada je smijenjena od strane sadašnjeg ministra prije isteka mandata. Osoba koja je i ujedno i najviše bila zaslužna za otvaranje ove visokoškolske ustanove nije ni pozvana na ovu svečanost koja je završena promocijom Monografije Veleučilišta.

O njoj su govorili recenzenti dr. sc. Snježana Jakobović i Tomislav Radonić, prof., te urednica Barbara Pisker.

>>U Požegi održana manifestacija \'Požega, zdravi grad\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije