Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27 godina od rata

Požeško-slavonska županija do kraja 2022. bit će u cijelosti očišćena od mina

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
31.03.2021.
u 16:46

Cjelokupno minski sumnjivo područje Hrvatske obilježeno je s više od 9 327 oznaka upozorenja na minsku opasnost

Požeško-slavonska županija iduće će godine biti u potpunosti očišćena od mina. Na koordinacijskom sastanku u povodu Međunarodnog dan svjesnosti o opasnostima od mina u Policijskoj upravi u Požegi istaknuto je kako je neposredno nakon rata 5,7 posto površine ove županije bilo zagađeno minama, dok se danas sva minski sumnjiva područja nalaze na području grada Pakraca, i to u šumskim predjelima.

Planiranim aktivnostima za ovu i iduću godinu predviđeno je da se poslovi razminiranja provedu i na preostalom sumnjivom području te bi tako ova županija krajem 2022. godine, 27 godina od završetka ratnih djelovanja, bila bez minski sumnjivih područja.

Trenutno je prema podacima Ravnateljstva civilne zaštite u Republici Hrvatskoj 248 četvornih kilometara minski sumnjivog područja, koje se prostire na području osam županija, 46 gradova i općina. Prema udjelu u površini minski sumnjivih područja Požeško-slavonska županija se s 12,1 kvadratnih kilometara minski sumnjivog područja nalazi na šestom mjestu.

Istovremeno, cjelokupno minski sumnjivo područje Hrvatske obilježeno je s više od 9 327 oznaka upozorenja na minsku opasnost (tabli), od kojih se na području Požeško-slavonske županije nalazi njih 578, što županiju prema broju ovih oznaka svrstava na peto mjesto u ukupnom broju županija s minski sumnjivim područjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije