Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć siromašnoj djeci u Beninu

Požeški osnovci skupili novac za školovanje desetero đaka

NOvac za siromašnu djecu Benina
12.05.2014.
u 14:32

Prikupljeni novac učenici Katoličke osnovne škole danas su predali Jacinti Petrović, redovnici Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koje su Beninu prisutne skoro 30 godina.

Svaki razred Katoličke osnovne škole u Požegi skupio je po 100 eura za školovanje jednog siromašnog učenika u Beninu. Prikupljeni novac danas su predali Jacinti Petrović, redovnici Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koje su Beninu prisutne skoro 30 godina. Njihova zajednica vodi brigu o školovanju oko tisuću djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država.

-Kada smo krenuli u prvi razred počeli skupljati novac za našu prijateljicu Elu kako bi uopće mogla ići u školu i imala što jesti. Svake godine prikupio 100 eura za njezino školovanje i tako ćemo joj pomagati do osmog razreda. Drago nam je da možemo pomoći djeci koja nemaju novaca za školovanje – kazala je Nika Miličević, učenica 4. razreda Katoličke osnovne škole koja za sada ima prvih pet razreda.

 

Sestra Jacinta Petrović već je  11 godina misionarka u Beninu. Požeškim školarcima ukratko je predstavila život njihovih vršnjaka u Beninu kazavši da tamošnja djeca još uvijek nemaju knjiga, a uglavnom jedu prstima jer nemaju pribora za jelo. Nažalost, ima još mnogo djece koja ne mogu ići u školi jer ih nema tko školovati zato su kumstva kakvu njeguju djeca u Katoličkoj osnovnoj školi i te kako dobro došla.  Sestra je na kraju zahvalila učenicima škole i njihovom ravnatelju Ivici Žuljeviću što imaju otvoreno srce za potrebe drugih.  


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije