Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požeške Sesvete sa 105. stanovnika proslavile 250 godina školstva

škola
Duško Mirković
05.12.2009.
u 13:53

Škola je iznjedrila i tri saborska zastupnika. U sjećanje na ovu obljetnicu na školi je otkrivena spomen ploča koju je podigla Požeško – slavonska županija.

Misnim slavljem kojeg je predvodio požeški biskup Antun, Škvorčević, otkrivanjem spomen ploče te izložbom učeničkih radova i arhivske građe danas je u Požeškim Sesvetama obilježeno 250. godina školstva. Nakon 150 godina turske vladavine tadašnji isusovci su u mjestu Kutjevu, Čaglinu i Požeškim Sesvetama koje danas broji tek 105 stanovnika pokrenuli osnovno školstvo.

Današnju područnu školu koja pripada Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici nekada je pohađalo preko stotinu djece, a danas ih je tek 14. Podijeljeni su u dva kombinirana odjeljenja. - Ponosni smo na ovu školu koja je iznjedirila veliki broj fakultetski obrazovnih ljudi koji su ostavili pisani trag ne samo na području Hrvatske nego i šire – kazala je ravnateljica škole Anka Dorbić.

Škola je iznjedrila i tri saborska zastupnika. U sjećanje na ovu obljetnicu na školi je otkrivena spomen ploča koju je podigla Požeško – slavonska županija, a koju su otkrili dožupan Ferdinad Troha i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
lietuva
14:16 05.12.2009.

\"Sa sto petih stanovnika\"? Opet točka poslije glavnog broja? Vi imate neke kognitivne probleme ili što?

RA
rackizel
08:16 06.12.2009.

105. stanovnika Kako se to čita? Po onoj - ja Tarzan, ovo Jane, ovo Ćita. Ja Mujo, ovo Fata, ovo ne čita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije