Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez

Požegom operiraju beskrupulozni i lukavi lovci na ušteđevine

prevara
Duško Mirković/PIXSELL
25.03.2010.
u 14:10

Slavko Hiršman (75) ostao je bez 4000 eura ušteđevine, a Ivan Jakovina (76) spasio se jer je morao odnijeti ručak supruzi.

POŽEGA - U Požegi su se pojavili beskrupulozni prevaranati koji lukavošću i ljubaznim riječima pokušavaju od starijih građana uzeti novac pa je tako 75-godišnji Slavko Hiršman ostao bez čak 4000 eura.

- Otac je u potpunom šoku, leži i ne želi o tome govoriti. Ni meni nije ispričao kako mu se to dogodilo. Znam samo da je išao u banku unučici zamijeniti kovanice u krupnije novce. Euri su njegova ušteđevina od mirovine koju dobiva iz Njemačke jer je tamo radio. Novac je čuvao za obnovu krova na kući i za svoj pogreb - ispričao je sin Branko.

Prema saznanjima policije, Slavka Hiršmana zaustavila su dvojica muškaraca i zamolila ga za prijevod nakon navodne prometne nesreće u kojoj je jedan sudionik stranac. Potom su ga upitali ima li eura kako bi jedan od njih uvjerio onog drugog da njegov novac nije krivotvoren. Nakon što im je starac donio novac, jedan od muškaraca dao mu je sat, navodno vrlo skup, i to kao "zalog" dok on ode provjeriti da novac nije krivotvoren. Naravno, više se nisu vratili.

Sličnu priču o navodnoj prometnoj nesreći i eurima odslušao je i 76-godišnji Ivan Jakovina.

- Prišao mi je na ulici crnomanjast čovjek pristojno odjeven u svijetlom mantilu i s kravatom. Imao je naglasak, a također je spominjao nesreću s muškarcem Izraelcem. Pitao je vrijede li kod nas euri i potom me ljubazno pozvao na kavu u obližnji restoran. Odbio sam ga jer sam morao nositi ručak bolesnoj supruzi - ispričao je I. Jakovina.

Policija intenzivno traga za prevarantima.

Ključne riječi

Komentara 1

HT
Hodi_tamo
18:26 27.03.2010.

OPREZ Gradanima! Ako neko primijeti takve osobe odmah obavijestiti Policiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije