Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poklon iz Francuske

Požari u Zagorju gasit će se i sa šest francuskih vozila

vatrogasci
Matija Topolovec/Pixsell
02.03.2013.
u 13:03

Tri kamiona, odnosno navalna vozila dobili su JVP Krapina, DVD Gornja Stubica i Veliko Trgovišće, dok su tri kombija dobili DVD Batina, Benkovo i Radoboj.

Kao rezultat bratimljenja francuskih i zagorskih vatrogasaca, koje je potpisano u lipnju 2011. godine, Zagorje je dobilo tri vatrogasna navalna vozila te tri kombija, koje im je darovala Služba za protupožarnu zaštitu i spašavanje Departmana l’Aisne.

- Veseli nas što se ova suradnja konkretizirala u vrlo kratkom roku. Mogu samo zahvaliti i reći da su ova vozila ispravna i odlična te da već služe svrsi - rekao je prilikom podjele vozila u Krapini zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko - zagorske županije Marijan Lovrenčić, dodavši da je vozilo koje je dodijeljeno JVP Krapina osposobljeno u prvih tjedan dana te je u funkciji protekla tri tjedna. Osim JVP Krapina, navalna vozila dobili su još DVD Gornja Stubica i DVD Veliko Trgovišće, dok su kombije dobili DVD Batina, Benkovo i Radoboj.

Dobra priprema za EU

Svečanoj primopredaji vozila prisustvovali su brojni uzvanici, uz županijsku vrhušku, gradonačelnika Krapine, goste iz Francuske i francuskog veleposlanstva bio je tu i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

- Drago mi je da se ovo prijateljstvo, koja je započela još kad sam bio župan, tako razvija. Nije bitna samo razmjena materijalnih dobara kao što su ova vozila, već i vrijednih iskustava. To je dobra priprema za našu integraciju u Europsku uniju - rekao je pred okupljenima zagorski ministar. Upravo se suradnje prije i nakon ulaska u Europsku uniju dotakla i Clélia Chevrier, prva savjetnica u francuskom Veleposlanstvu.

Zajedničke vrijednosti

- Bruxelles i EU ne podrazumijevaju samo ispunjavanja zadataka i direktiva već i dijeljenje zajedničkih vrijednosti, a ovdje smo to i demonstrirali. Nadam se da će ova oprema spasiti mnoge živote. Organizira se i razmjena hrvatskih i francuskih vatrogasaca, ne samo na regionalnoj, već i na nacionalnoj razini tako da ćemo i dalje njegovati dobru suradnju - rekla je Chevrier, dodavši da čak pet tisuća francuskih gradova njeguje slične suradnje s 10 tisuća gradova diljem svijeta, a Departman l’Aisne osim s Krapinom, surađuje i s Lipikom. A do te suradnje pa tako i donacije gotovo novih vatrogasnih vozila teško bi došlo bez Nikole Capara, predsjednika Društva francusko - hrvatskoga prijateljstva Krapina i Jean - Claude Dumonta, potpredsjednika Glavne skupštine Departmana l’Aisne i predsjednika društva prijateljstva Coucy le Château - Croatie.

- Ne mogu drugo nego istaknuti zadovoljstvo što je naše prijateljstvo urodilo ovako vrijednom donacijom - zaključio je Dumont.

>>Novi vatrogasni dom na dobrobit cijelome kraju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije