Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Mališani u Meksiku stradali zbog buktinje iz skladišta guma

Požar ugušio 35-ero usnule djece u vrtiću

06.06.2009.
u 08:53

Najmanje 35 djece poginulo je u požaru koji je u petak tijekom popodnevnog odmora izbio u jednom vrtiću u meksičkom gradu Hermossilo, u državi Sonora koja graniči s američkom državom Arizonom. Prema prvim informacijama objavljenim u tamošnjim medijima, požar je izbio oko 15 sati po lokalnom vremenu u skladištu automobila i automobilskih guma, potom se proširio i na obližnji vrtić ABC, u kojem je bilo više od stotinu djece u dobi od tri mjeseca do tri godine.

Osim vatrogasaca koji su uspjeli ugasiti požar nakon dva sata, tijekom kojih su morali bušiti rupe u zidu da bi došli do 176 djece koliko ih je bilo u vrtiću, u spašavanje mališana iz plamteće zgrade uključilo se 20 djelatnika vrtića, prolaznici, stanari okolnih kuća te brojni roditelji.

Nažalost, za najmanje 35 mališana bilo je prekasno, neka od njih su izgorjela, no većina ih se ugušila u dimu. Više od 50 preživjelih mališana smješteno je u nekoliko lokalnih bolnica, gdje je Ministarstvo zdravstva poslalo tim od 15 iskusnih liječnika. Vlasti su također najavile da će najteže ozlijeđena djeca biti prebačena u bolnice u Arizoni.

U trenutku izbijanja požara, čiji se uzrok istražuje, dječica su spavala. Šokirana djelatnica vrtića, Maria Adrian Gasca Sandova izjavila je dao se sve odigralo munjevitom brzinom. Ona i njezin kolega uspjeli su spasiti samo 10 od 30 djece, smještenih u sobi o kojoj su skrbili. Zastrašujuća je činjenica što zgrada u kojoj se nalazi vrtić sa gotovo 200 mališana nema izlaza za slučaj nužde, a u trenutku požara vrata i prozori bili su iznutra zatvoreni, zbog čega su vatrogasci morali probijati zidove.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije