Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šteta oko 60.000 eura

Požar u središtu Duge Rese uništio sušaru ribe, nitko nije ozlijeđen

Marko,požar
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/2
14.03.2015.
u 00:15

Objekt je osiguran, a vlasnica procjenjuje da će trebati desetak dana da se sve očisti kako bi se nastavilo s radom

Hvala bogu, nitko nije ozljeđen, iako je požar buknuo u vrijeme proizvodnje. No, kada sam vidjela da nećemo sami moći ugasiti vatru, kazala sam djelatnicama da iziđu van kako se ne bi nagutale dima – govori Branka Petrunić Becker, vlasnica Obrta za sušenje ribe “Marko” u središtu Duge Rese u kojem je izbio požar.

Zahvaljujući brzoj reakciji vlasnice, ali i dugoreških vatrogasaca, požar na objektu ubrzo je ugašen. Za to je vrijeme vožnja glavnom ulicom bila zabranjena. No, šteta je velika.

– Po mojoj procjeni, a s obzirom na to da je do požara došlo u prostoru za sušenje ribe, gdje su nam strojevi, riječ je o šteti od oko 50 do 60 tisuća eura.

Uništena nam je četvrtina objekta, koji je osiguran. Trebat će nam desetak dana da očistimo sve prostorije, da električari provjere štetu i poprave instalacije te da sve ponovno uredimo i započnemo proizvodnju. Neke ćemo narudžbe zbog ove posebne situacije morati otkazati, no trudit ćemo se da se što prije vratimo poslu – kazala je vlasnica obrta.

Unatoč nesreći koja se dogodila, nijedno radno mjesto nije ugroženo. Inače, Obrt za sušenje ribe “Marko” posluje u cijeloj Hrvatskoj.

>>Cisterna se zabila u auto i zapalila na autocesti

>>Izgorio stan na prvom katu i krovište kuće

 

Komentara 1

BA
bajo2
00:34 14.03.2015.

iz iskustva,ne morate bas puno ocekivati od osiguranja.jer cijeli objekat nije vrijedan te stete koju vi navodite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije