Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENA STIHIJA

Požar u Segetu Gornjem još nije lokaliziran: 'Puše jako jugo, to nam otežava posao'

Pogled s Labišnice na opožareno područje između Segeta Gornjeg i Planog
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
04.08.2021.
u 16:04

Još ima izdimljavanja na rubovima i sredini požarišta, no vatra se ne širi, rekao je Kovačević Hini i dodao da vatrogasci rade na dogašivanju i sanaciji, a iz zraka im pomažu dva fair bossa

Požar u Segetu Gornjem, koji je buknuo u ponedjeljak ujutro, još nije lokaliziran, no za sada se ne širi, doznaje se od glavnoga županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića, koji je upozorio da je počelo puhati jako jugo koje u trenu može promijeniti smjer vatre.

Još ima izdimljavanja na rubovima i sredini požarišta, no vatra se ne širi, rekao je Kovačević Hini i dodao da vatrogasci rade na dogašivanju i sanaciji, a iz zraka im pomažu dva fair bossa.

03.08.2021., Split - Pogled iz Splita na Pozar. Pozar koji je planuo jucer u okolici Seget Gornjeg ponovno se aktivirao te presao na drugu stranu brda nezaustavljivo se siri na sjeveroistok te ugrozava odasiljac na Labisnici te je nastavio gorit i dolaskom noci. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL, ilustracija

"Što se tiče procijenjene opožarene površine, po gruboj procjeni izgorjelo je oko 1600 hektara, vatra se od jutros nije širila van teško pristupačne zone Labišnica. Na terenu je sto ljudi sa 35 vozila. Ništa ne možemo prognozirati s obzirom na to da je počelo puhati jako jugo koje u trenutku može promijeniti smjer vatre", upozorio je.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem helikopterom obišao opustošena područja kod Segeta Gornjeg i uvjerio se u razmjere štete koju je iza sebe ostavila vatra,

Milanović se prije obilaska sastao i razgovarao o situaciji na požarištu Seget Gornji kod Trogira i požarištu Mirlović u Šibensko-kninskoj županiji s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, brigadirom Robertom Suntešićem te vatrogasnim zapovjednikom Splitsko-dalmatinske županije Ivanom Kovačevićem.

Tijekom posjeta Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu Republike Hrvatske u vojnoj bazi Divulje u Splitu, predstavnici vatrogasnog zapovjedništva i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvijestili su predsjednika Milanovića o dosadašnjem angažmanu vatrogasaca i poduzetim aktivnostima na gašenju požara, kao i o pomoći koju je pružila Hrvatska vojska u intervencijama gašenja požara.

Foto: Darko Maretić/Screenshot

Predsjednik Milanović zahvalio je vatrogascima i svima koji su se angažirali u gašenju vatrene stihije na požrtvovnosti i višednevnom trudu u obuzdavanju požara.

Popodne se u Divuljama očekuje dolazak premijera Andreja Plenković i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije