Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Čermak: Ne vjerujem da je požar podmetnut

požar osijek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/14
05.07.2014.
u 23:36

Zapovjednik javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan kazao nam je da je do požara došlo u samoj punionici u regionalnom centru Crodux plina i to na mjestu gdje se pune plinske boce za kućanstvo.

U punionici plina u Industrijskoj zoni Antunovca nadomak Osijeka tijekom noći je došlo do požara. Detonacije koje su odjekivale gradom uznemirile su stanovnike. Ozlijeđenih osoba, kako neslužbeno doznajemo, nema. Policija je blokirala cestu za vrijeme eksplozija.

Zapovjednik javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan kazao nam je da je do požara došlo u samoj punionici u regionalnom centru Crodux plina i to na mjestu gdje se pune plinske boce za kućanstvo. - Dogodilo se to negdje oko 3 sata. Vatrogascima je to javio radnik koji je radio na traci za punjenje boca s propan butan plinom koji je gorio - kazao nam je Banjan. U punionici je u tom trenutku bio jedan radnik koji je radio na punjenju boca. On nije ozlijeđen, ali je u šoku.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL, Ilustracija

"Nadamo se da je najgore iza nas"

Banjan je objasnio da je plamen zahvatio instalacije koje služe za punjenje tog plina te se požar počeo širiti i zahvatio je više boca koje su se nalazile u krugu punionice, a prenio se i na kamion sa još nekoliko stotina boca. - Postojala je opasnost da se vatra proširi i na dva horizontalna spremnika punjena propan butan plinom u kojima se nalazi 80 kubika plina, a cijevima su povezani s punionicom - rekao je Banjan.

Vatrogasci su po dolasku uspjeli zatvoriti ventile i uključiti instalacije za hlađenje. - Požar je bio dosta nezgodan jer su boce letjele nekoliko metara uokolo. U blizini se nalaze i skladišta drugih tvrtki gdje su se na parkiralištu počeli topiti kamioni - kazao je Banjan te dodao kako su vatrogasci još uvijek na terenu, a prostor se hladi. - Koordinacija službi bila je vrlo dobra - govori Banjan. Uz cestovni, zaustavljen je bio i željeznički promet jer se u blizini punionice nalazi pruga.

- Nadamo se da je najgore iza nas - kazao je Banjan.

Vlasnik punionice Crodux plina umirovljeni je general Ivan Čermak.

– Koji su razlozi požara još uvijek ne znamo. Punionica je tehnički najmodernija, no ne vjerujemo da je požar podmetnut. Šteta je oko milijun eura – izjavio je Čermak za Dnevnik 3.

>>Požar u trogirskoj radionici 'progutao' 100.000 kuna

>>Veliki požar pokraj Šibenika: Vatra se približila kućama, vatrogasci brane naselje

Komentara 11

Avatar Perica1
Perica1
10:16 05.07.2014.

U Osijeku, gradu koji se bojao zalaska sunca je puno toga do sada izgorilo, par trgovačkih centara, šibicara , tvornica šećera itd.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:27 05.07.2014.

Inspektori zaštite na radu i zaštite od požara neka obave svoj posao...Pa tko je kriv neka bogme i odgovara.....................

FP
Fpetrz
08:06 06.07.2014.

šta ste navalili na pušaće pa ovaj naš plin ne možeš zapalit ni s upaljačem koliko je jak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije