Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smirivanje situacije

Požar u Pađenama još aktivan, nema tragova radijacije

požar (1)
Foto: morh.hr
1/7
15.09.2011.
u 08:46

Provedena mjerenja radioaktivnosti ne pokazuju tragove radioaktivnog zračenja, izvijestili su iz ministarstva.

Požar otvorenog prostora koji je prije dva dana izbio na području Pađena još je aktivan. Na požarištu trenutačno nema otvorenog plamena ni eksplozija, izvijestili su iz DUZS-a. Tijekom noći na požarištu je bilo organizirano dežurstvo, a sada je na terenu oko 40 vatrogasaca sa 15 vozila iz JVP-a Knin te pripadnika Državnih intervencijskih postrojba Zadra, Šibenika i Splita. I dalje su za promet zatvorene D1 Gračac – Knin i D59 Kistanje – Knin, kao i željeznički promet, dodali su iz DUZS-a.

>>Stanje u selima oko Knina vraća se u normalu, no vatra i dalje gori

Podsjetimo, zbog požara i eksplozija u vojnom skladištu u Pađenama gotovo 200-tinjak mještana sela uz Knin bilo je evakuirano te je nakon noći provedene u kninskim vojarnama u srijedu oko podneva počeo povratak evakuiranog stanovništva njihovim kućama.

U srijedu je u Kninu okupljen krizni stožer, na kojem su bili i predsjednik Josipović i ministar Milinović. Odlučeno je da će se uzorkovati voda, zrak te izmjeriti radioaktivnost zbog detonacija eksplozivnih sredstava u opožarenom vojnom skladištu. Predsjednik je istaknuo da su vojnici čudom spašeni iz vojarne te kako je najbitnije da nitko od civila i vojnika nije stradao.

Ministarstvo zdravstva danas je izvijestilo o rezultatima mjerenja kakvoće zraka, vode i radioaktivnog zračenja.

Stanovnici sela u okolici opožarenog skladišta vodom se opskrbljuju iz vlastitih cisterni koje su zbog suše i vrućina prije nekog vremena presušile te im se voda dostavlja cisternama sa sigurnom gradskom vodom, a takvo je stanje i sada, nakon incidenta. To znači da je vodoopskrba stanovnika ovih sela, a i stanovnika grada Knina sigurna s obzirom na to da je kninski vodovod neoštećen, ispravan i pod kontrolom. Mjerenja zraka pokazala su da nema štetnih učinaka. Jučer provedena mjerenja radioaktivnosti ne pokazuju tragove radioaktivnog zračenja, priopćili su iz kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje upozoravaju mještane s područja Pađena i okolnih sela da ne puštaju stoku na ispašu izvan ograđenih prostora dok se cijelo područje ne očisti od mina. Također, primijete li neku minsko-eksplozivnu napravu, da ništa ne diraju te odmah nazovu 112.

 

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:15 15.09.2011.

Sranje sad su i TOPNICKI DNEVNICI --izgorili,ahhaahahahhahahahahahahhahahha

CH
chemica
12:08 15.09.2011.

Hoćemo li napokon saznati otkuda u vojnom skladištu radioaktivne tvari? Kada je već tutavi ministar ovako neoprezno izletio u javnost...Ma da nije samo genetski uvjetovano NESPOSOBAN? Kao i svaki drugi član Komunističke partije koji je prebjegao u HDZ da mu udijele poneku tvornicu, vilu ili samo par milijunčića.

GA
Gasti
15:01 15.09.2011.

Cenzuro imate pravo, govna se ne smije dotaknuti, jer jos gore smrde! Neka kradu i dalje. Kod Iveka iza brda, je DORH potpuno zakazao! Ne samo kod njega! Kod svih podobnih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije