Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoren tri godine

Požar u hotelu Dunav uzrokovalo paljenje električnih kablova?

Foto: Branimir Bradarić
1/3
21.02.2014.
u 14:28

Do požara je došlo na stubištu hodnika na četvrtom katu pri čemu, kako doznajemo, nije bilo puno otvorenoga plamena nego najviše crnoga dima

Pomalo zaboravljeni, a nekada kultni, vukovarski Hotel Dunav ponovno je došao u središte pozornosti poslije ovotjednog požara koji je zahvatio više katove ovoga objekta. Hotel je više od tri godine zatvoren i prazan te se sa velikim iščekivanjem očekuje njegova obnova i ponovno stavljanje u pogon. Hotel je nakon zamjene nekretnina u vlasništvu vinkovačke tvrtke Eurco gdje su najavljivali njegovu obnovu pri čemu se razmišljalo o raznim namjenama. Međutim, do danas hotel je ostao prazan i zaključan tako da je, prema riječima građana, bilo samo pitanje kada će se nešto ovako desiti.

– Objekt je zatvoren, ali se gotovo svakodnevno može vidjeti da u njega ulaze beskućnici u potrazi za suhim mjestom gdje mogu prespavati. To traje već duže vrijeme, novinarima su prenijeli brojni znatiželjnici koji su pratili akciju vatrogasaca.

Oni su na poslije pojave crnoga dima iz unutrašnjosti reagirali vrlo brzo i na lice mjesta su izašli sa dva vozila. Iz vatrogasnih krugova ne žele davati informacije o uzrocima požara ali neslužbeno doznajemo da se sumnja da je do požara došlo radi skidanja i potom paljenja električnih instalacija koje se potom, kao bakar, prodaju kao sekundarne sirovine. Do požara je došlo na stubištu hodnika na četvrtom katu pri čemu, kako doznajemo, nije bilo puno otvorenoga plamena nego najviše crnoga dima karakterističnog kada gore električne instalacije.

Samim tim i reakcija vatrogasaca, koji su došli sa dva vozila, je bila brza i kvalitetna. Inače, Hotel Dunav je jedno od kulturnih ali i uopće kultnih mjesta Vukovara. Izgrađen je 1980. godine na samom ušću Vuke u Dunav. U svojih osam katova posjetiteljima je nudio 120 soba. Poslije Domovinskog rata je dijelom renoviran ali je korišteno bilo samo prvih šest katova gdje je u 60 soba bilo 87 kreveta ukupno. Uz to kao popratne sadržaje imao je diskoteku, kuglanu i nekoliko poslovnih prostora. Nekoliko godina prije zatvaranja hotel je korišten i za smještaj za studente za koje je bila organizirana i studentska menza.

>> Zapalio se hotel Dunav, iz zgrade se diže gusti dim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije