Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTEN NA SLOBODU

Veliki požar u Elgradu izazvao bacivši neugašene opuške u plastičnu vreću u skladištu

Rijeka: Veliki požar u skladištu Elgrada
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
19.02.2018.
u 17:53

Danas je nastavljen očevid požara koji je buknuo u skladištu riječke tvrtke

Muškarac (35) koji je osumnjičen da je bacivši neugašeni opušak u plastičnu vreću za smeće izazvao veliki požar u prodajnom centru Elgradu u Rijeci, nakon prvog ispitivanja u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci, pušten je da se brani sa slobode jer u tom slučaju nema zakonskih razloga za određivanje istražnog zatvora, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.

Muškarac je ispitan na temelju kaznene prijave primorsko-goranske Policijske uprave zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Osumnjičen je da je 16. veljače u 20,56 sati u skladištu u sklopu prodajnog centra Elgrada u Rijeci, "olako držeći da neće izazvati požar i ugroziti sigurnost imovine, pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvne građe", navodi Općinsko državno odvjetništvo. Neugašeni opušci zapalili su sadržaj u vreći i vatra se proširila na skladište. Uništeno je pet hala Elgrada, obližnja hala i autopraonica. Po informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.  

Izgorjelo pet hala

Požar su za nekoliko sati lokalizirali vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Viškova i Grobnišćine, a požarište su osiguravali i sljedeći dan te u nedjelju ujutro.

Očevid je počeo oko 15 sati u nedjelju a nastavljen je u ponedjeljak ujutro u suradnji policijskih službenika PU primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Rijeka: Veliki požar u skladištu Elgrada
1/11

 

Ključne riječi

Komentara 14

DO
Dotepenec
15:35 19.02.2018.

Batman je nula. Ovaj pušač je bio na četiri mjesta istovremeno.

PR
prajdali100
18:37 19.02.2018.

Ovo nema veze sa zdravim razumom !!!!! S v a š t a !

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
13:43 19.02.2018.

Svašta papir trpi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije