Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVO

Požar na salašu Iločkih podruma, materijalna šteta velika

Foto: Branimir Bradarić
1/7
17.12.2019.
u 15:12

Kako se doznaje iz PU vukovarsko-srijemske nema ozlijeđenih

Tijekom protekle noći došlo je do požara na salašu Iločkih podruma koji se nalazi u predjelu Vukovo kod Iloka. Prema navodima policije požar je zahvatio mehanizaciju koja se tamo nalazila i jedan objekt.

- Nema ozlijeđenih osoba. Požar su u ranim jutarnjim satima ugasili vatrogasci JVP Ilok i JVP Vukovar. Materijalna šteta je velika. Slijedi očevid, stoji u kratkom priopćenju PU Vukovarsko – srijemske.

Prema neslužbenim informacijama iz Iločkih podruma u požaru su izgorjela 3-4 traktora, jedan bager, nekoliko priključaka kao i prostorija gdje se ostavljaju neke stvari potrebne za svakodnevni rad.

- Na sreću požar nije zahvatio gorivo, ulje i mazivo koje se također nalazilo tu u blizini jer da jeste izgorio bi cijeli salaš. Na sreću su vatrogasci brzo reagirali pa je dosta toga spašeno. Kako god šteta je ogromna, rekao nam je jedan od radnika Iločkih podruma.

Dodaje i kako se još uvijek ne zna kako je došlo do požara te da će se to utvrditi kroz policijski uviđaj. Ovaj radnik nam kaže i kako je mehanizacija koja je izgorjela nalazila bila parkirana ispod nadstrešnice objekta koji je izgorio kako bi ih sačuvali od kiše ali i kako bi ujutro lakše upalili.

O intenzitetu požara govori i to da je JVP Ilok dojavu dobila oko 22 sata te da su ga gasili do 7 sati ujutro

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Povodom požara oglasila se i Uprava Iločkih podruma koji navode kako se trenutno  radi na utvrđivanju uzroka požara te utvrđivanju nastale materijalne štete.

- Ovim bih putem želio zahvaliti svim službama, vatrogascima JVP-a Ilok i JVPa Vukovar, što su na vrijeme reagirale i uspješno ugasile požar. Događaj je ovo koji nas je pogodio u ovom predblagdanskom raspoloženju, no iako će materijalna šteta biti značajna, to neće utjecati na aktivnosti početkom vegetacijskog ciklusa u našim vinogradima. Naći ćemo sva potrebita rješenja za nesmetan nastavak rada, rekao je predsjednik Uprave Antonijo Kraljević.

Napominje i kako su Iločki podrumi kao simbol očuvanja hrvatske vinske tradicije gospodarski pokretač grada Iloka te da u vlasništvu imaju sveukupno 360 hektara vlastitih nasada od čega 135 hektara čini vinograd Vukovo nadmorske visine od 196 do 200 metara. Ekonomija Vukovo predstavlja kulturno povijesnu ostavštinu i sinonim je srijemskog salaša na desnoj strani Dunava, pa je samim time šteta još i veća. Na ovoj ekonomiji nalazi se sva poljoprivredna mehanizacija za održavanje vlastitih nasada Iločkih podruma. Tamo je stalno zaposleno i 80- ak vinogradara, podijeljenih na smjene na način da se briga o vinogradima vodi tijekom cijelog dana. Upravo zahvaljujući tome požar je uočen na vrijeme.

VIDEO U Zagrebu ponovno izgorio automobil, požar zahvatio još tri parkirana auta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije