Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radi se na lokalizaciji

Požar na području Rajića gasi 40 vatrogasca, zbog nepristupačnog terena uključene i zračne snage

Požar kod Rajića
Foto: JVP Novska
1/4
03.07.2022.
u 09:58

- Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 ha - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

Požar otvorenog prostora na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji je buknuo jučer oko 14 sati, i dalje je aktivan. 

Kako je izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica, požar gasi 40 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska i DVD-a Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik, a sudjeluju i pripadnici Šumarije.

U gašenju je jučer sudjelovao jedan Airtractor, a danas će se angažirati helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8.

- Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 ha. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Komentara 1

Avatar Moxa
Moxa
10:22 03.07.2022.

Trebaju biti oprezni, jer su tamo su komšije posijali puno mina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije