Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORILA GUSTA ŠUMA

Požari na Čiovu pod kontrolom, policija uhitila piromana

Požar na Čiovu
Foto: Screenshot/Dalmacija Danas
1/2
13.09.2020.
u 16:43

Kasno večeras splitska policija je potvrdila da je privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu s požarom

Danas oko 15:50 dojavljen je požar na području Okruga Gornjeg na Čiovu. Gori gusta borova šuma.

Kako doznajemo od Javne vatrogasne postrojbe Trogir, osim dva kanadera na terenu je i 109 vatrogasaca s 27 vatrogasnih vozila.

Iako su lokalni mediji tijekom poslijepodneva javljali kako se zbog vjetra požar brzo širi i približava kućama, vatrogasci nam kažu da trenutno nisu u opasnosti.

- Kuće nisu zahvaćene i zasad im vatra ne prijeti - kazali su nam u JVP-u Trogir, gdje su zadovoljni trenutnom situacijom na terenu.

- Ovo je strašno, veliki dim dopire iza brda, a požar se sve više širi zbog vjetra. Strah nas je da je vatra već zahvatila kuće - rekao je ranije uplašeni svjedok za 24sata.

Situacija je na tom požarištu trenutno pod kontrolom i nema opasnosti niti za ljude niti za kuće. No oko 18:20 vatrogasci su dobili dojavu o dva nova požara, koja nisu vezana za prvi i udaljena su od njega više od kilometra. Dio vatrogasaca prebacio se na gašenje nove vatre, a kako su za Dnevnik.hr potvrdili iz JVP Split, na novim požarištima ne bi trebalo biti problema.

Stanovnici su za Dalmatinski portal kazali kako su druga dva podmetnuta. Kasno večeras splitska policija je za Novu TV potvrdila da je privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu s požarom.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
danijelrukavina4
20:05 13.09.2020.

Molio bih građane da još malo obrate pojačanu pažnju. Kišu su najavili sredinom tjedna. Stanovnici dobro tvrde. Požari su podmetnuti. Moguće gospodarski teroristi, građevinska mafija ili neki bolesnici. Donesti zakon po kojem se na opožarenom terenu ne može graditi i po nikakvom zakonu ne može se prevesti na građevinsko zemljište. Ako izgubite šume u priobalju i na otocima, mikroklima će vam postati nepodnošljiva. Ljudi tek sada otkrivaju važnost šuma, čak i svakog pojedinog stabla. Šume na sebe navlače vlagu. Izgubite li šume na otocima, dobiti će te pustinjski kamenjar, na kojemu po ljeti nećete moći živjeti jer će vam od vrućina zakuhati mozak. Neće biti hlada, ni ugodne mikroklime, jer će bez šume sva vlaga vrlo brzo ishlapiti. Pa vi i dalje palite, i pravite terene za apartmane. Nećete još dugo.

JZ
jzadra17
21:27 14.09.2020.

Piromanu obavezno dati preporuku da to više ne radi.

Avatar salko1951
salko1951
17:57 13.09.2020.

Gori šikara.Čemu širite paniku??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije