Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalmatinska Zagora

Šest protupožarnih aviona na požarištu Svilaja-Otišić

 Canadair CL-415
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
10.07.2017.
u 10:51

Na istom požarištu zračne snage jučer su s dva Canadaira u dva navrata i s tri Airtractora gasile požar pri čemu su protupožarne letačke posade provele u zraku 33 sata.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ od ranog jutra s ukupno šest protupožarnih aviona angažirane su na požarištu Svilaja-Otišić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćili su iz MORH-a.

Tako će u koordiniranim akcijama gašenja po tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 pokušati zaustaviti i staviti pod nadzor prostrano požarište na nepristupačnom terenu Dalmatinske Zagore.

Na istom požarištu zračne snage jučer su s dva Canadaira u dva navrata i s tri Airtractora gasile požar pri čemu su protupožarne letačke posade provele u zraku 33 sata.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 400 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 13 000 tona vode te prevezli 169 zemaljskih vatrogasaca i 1 tonu vatrogasne opreme do požarišta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije