Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obišli smo novi dom sedmeročlane obitelji kod Požege

Požar im je progutao kuću, no dobri ljudi su se ujedinili i pomogli obitelji Korman

Završeno opremanje novoizgrađene kuće sedmeročlane obitelji Korman
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
29.11.2019.
u 17:30

Kuću od 96 kvadrata, vrijednu 736 tisuća kuna, izgradio im je Središnji državni ured za obnovu

Presretna sam. Ovo nam puno znači, pogotovo kada se prisjetim kako je to sve bilo. Srećom, pomoć u novcu, hrani, odjeći i obući pristizala nam je sa svih strana. Sada opet imamo svoju kuću i u njoj svatko svoju sobu – rekla je Ivana Korman, majka obitelji koja je u vatrenoj stihiji u prvim danima ove godine izgubila sve što je godinama gradila.

Prilagođeno i Mihaelu

Naime, ovih dana završeno je opremanje novoizgrađene kuće sedmeročlane obitelji Korman iz Nove Ljeskovice kod Požege, koja je u stravičnom požaru u siječnju ove godine ostala bez krova nad glavom. Kormani su preko noći izgubili sve, samo zahvaljujući pukoj sreći spasili su živu glavu. Nekoć predivan dom obitelji s petero djece imao je sve, čak i prilagođenu sobu za teško bolesnog sinčića.

FOTO Novi dom obitelji Korman

Završeno opremanje novoizgrađene kuće sedmeročlane obitelji Korman
1/5

Kuća im je izgorjela do temelja, ostalo im je samo ono što su imali na sebi, pa su mjesecima stanovali u bakinoj kući. Ipak, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, Kormanima je podignut i opremljen novi dom. Požar je u noći 7. siječnja izazvao prijenos topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je izgrađena od drveta u potpunosti izgorjela. Otac obitelji Velibor Korman kazao je tada kako je spavao u svom krevetu kada ga je oko ponoći probudio miris dima. Supruga i on uzeli su djecu i bosi, u gaćama i pidžamama istrčali van.

– Ništa nisam uspio spasiti. Pred mojim očima nestalo je sve ono što sam zajedno sa suprugom gradio kako bi nama i našoj djeci bilo što ljepše – rekao je tada Velibor Korman.

Humanitarna akcija za obitelj Korman cijelu je Hrvatsku ujedinila u dobroti. Pomoć je pristizala iz svih krajeva, čak i iz inozemstva. Kuću od 96 kvadrata, vrijednu 736 tisuća kuna, izgradio im je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Osobito su zadovoljni što je jedanaestogodišnjem Mihaelu, djetetu s posebnim potrebama, posebno prilagođeno prizemlje. Tvrtke i poduzetnici odazvali su se pozivu da pomognu u opremanju kompletne kuće svim uređajima i namještajem.

Obilazak zamjenika župana

Kormane je jučer obišao zamjenik požeško-slavonskog župan Željko Jakopović u društvu direktora tvrtke Arriva Saše Ilića i načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača.

– Ponosan sam što je dobrom suradnjom Općine, Županije, države, naših gospodarstvenika, poduzetnika i građana izgrađena i opremljena ova predivna obiteljska kuća. Pokazalo se da nam, kada su ovakve stvari u pitanju, nitko ne može prigovoriti da smo bez osjećaja – rekao je Jakopović. 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:21 29.11.2019.

Jesenti milu bigulicu, kolikim se obiteljima (a i cijelim općinama, čak i županijama) moglo pomoći onim pustim milijardima (navodno 33) uludo ulupanima posljednjih dvadesetak godina u brodogradnju?! I onda netko kaže da u Hrvatskoj nema love. Ima love koliko hoćeš,, ali nema onoga glavnoga u glavama naših "vođa, učitelja i usrećitelja". Nagradno pitanje glasi: Što je to čega nema u njihovim glavama? Tko pogodi dobiva besplatnu ulaznicu za sljedeći Severinin koncert u zagrebačkoj Areni. Ako svi sretni dobitnici ne budu stali u nju, koncert će se održati na Dinamovu stadionu. Mašala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije