Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Povratak cenzure: Američki izbori pobjeda su medija i poraz demokracije

Tehnološki giganti stekli su takvu moć da mogu efikasno ugušiti čak i predsjednika najmoćnije države na svijetu. Posve jasan dokaz da je cenzura došla do grla te koliko malo vrijedi glas nas malih i globalno nevažnih, koje mogu po volji utrnuti kao svijeću

Komentari 59

AN
anto9
08:38 14.01.2021.

Jedan od rijetkih novinara koji zna sta pise, Ivane svaka cast na kolumni.

VL
AM
Amen
08:37 14.01.2021.

Pseudomediji uvode diktaturu mišljenja.Čisto isto kao i Neron nakon spaljivanja Rima.Kad laž postane istina javlja se žeđ za krvlju.

VL
DU
Deleted user
08:27 14.01.2021.

Ovo nije samo pobjeda medija nego uskog kruga ljudi koji posjeduju sve bitno a između ostalog i medije. Guglajte malo o grupi Bilderberg , Rimskom klubu, Trilaterali...i imat ćete jasniju sliku o tome kako zaista funkcionira zapadna "demokracija"

VL
MP
marinko.przolica
09:04 14.01.2021.

Slažem se s tonom i sadržajem članka. Gospodin novinar je pokazao i dobru dozu hrabrosti, jer riskira doći pod povećalo "lijevih" dušebrižnika koji će ga detaljnije pratiti pa ako ih ima sigurno riskira izgubiti profile na faceu i twitu... (par prijava osnovanih ili ne i deplatformiran si...)

VL
Avatar southman
southman
08:47 14.01.2021.

Ovo je pobjeda Davosa nad demokracijom !

VL
ZN
znam
08:48 14.01.2021.

Korporacije vladaju svijetom. Do kuda je ovaj svijet dosao kada predsjednici drzava sa svojim ramenom reklamiraju pharma proizvode (cjepiva)?

VL
NE
nebitnoime
09:20 14.01.2021.

Napokon u moru tiranskog jednoumlja i očito prepisanih mišljenja jedan članak koji donekle ima veze sa stvarnosti koju sam, prateći izbore i Trumpov mandat, vidio na vlastite oči.

VL
DU
Deleted user
09:58 14.01.2021.

Business as usual, samo je sad na meti čovjek (prilično antipatičan, ali rijedak političar to nije) koji iza sebe ima gomilu jurišnika. Na suprotnoj strani je pak medijsko korporativna mafija i agenda koja nije uvijek očigledna, ali sigurno je usmjerena prema novcu i moći, a ne prema javnom dobru. Pa ćemo vidjeti, a na žalost, zbog snage USA ćemo i osjetiti. The wires that control the public mind...to je znanost, ima za naći detalje na webu, ali nije tako privlačno kao PewDiePie...Idiocracy rules. Pohvale i zahvale za članak, podsjećamo se gdje živimo.

VL
Avatar Warded
Warded
09:45 14.01.2021.

To je pucanj u demojraciju i smaknuće slobode. Tim smjerom idu i velike tehnološke tvrtke koje bi mogle GMO sjeme, uskraćivati onima koji im se ne sviđaju

VL
LL
lijepa_li si
09:21 14.01.2021.

ajmo sada kao vrapci....rulja, rulja, rulja

VL
DU
Deleted user
09:40 14.01.2021.

Nakon dugo vremena jedno mišljenje koje vrijedi pročitati. Hv ala velika. Djeluje te kao utjeha.

VL
NJ
nenad.junek
00:08 18.01.2021.

Po ovome novinarčiću, i ISILu i svim sličnim teroristima treba dati punu slobodu na svim mrežama da veličaju terorizam. Večernji, koji ga plaća, mogao bi biti prvi.

VL
RE
rennes
09:37 14.01.2021.

Mrkyyy Iako nije započeo nijedan rat, Trump je žestoko nastavio niz ranije započetih ratova, vodio izrazito zapaljivu i opasnu retoriku prema Iranu s kojim je, na zaprepaštenje čitavog uređenog svijeta i svih saveznika, raskinuo ranije postignuti senzacionalni medunarodni ugovor oor o postupnoj normalizaciji i kontroli razvoja nuklearnih potencijala, ubio njihovog visoko rangiranog generala čime je svijet doveo na sam rub opasnog ratnog sukoba! Taj isti mirotvorac je ekstremno prijetio i Sj. Koreji a potom vodio besmislene pregovore legitimirajuci tako monstruozni režim Kim Jong Una i dajući istom vrijeme da razvije do sada najmoćnije interkontinentalne raketne sustave! A koliko je samo zla i nestabilnosti izazvao grubim udarom na multilateralizam, čime su pogođene najviše male i slabije zemlje, svjesnim destabiliziranjem UN-a, WHO-a, NATO-a, omalovažavanjem saveznika... I on je za likove kao što ste vi uzor kvalitetnog predsjednika?!!

VL
Avatar Bell940
Bell940
09:34 14.01.2021.

Ko i uvjek piše bedastoće i ima naknadno pamet.

VL
RE
rennes
09:44 14.01.2021.

Mrkyyy, Iako nije započeo nijedan rat, Trump je žestoko nastavio niz ranije započetih ratova, vodio izrazito zapaljivu i opasnu retoriku prema Iranu s kojim je, na zaprepaštenje čitavog uređenog svijeta i svih saveznika, raskinuo ranije postignuti senzacionalni medunarodni ugovor oor o postupnoj normalizaciji i kontroli razvoja nuklearnih potencijala, ubio njihovog visoko rangiranog generala čime je svijet doveo na sam rub opasnog ratnog sukoba! Taj isti mirotvorac je ekstremno prijetio i Sj. Koreji a potom vodio besmislene pregovore legitimirajuci tako monstruozni režim Kim Jong Una i dajući istom vrijeme da razvije do sada najmoćnije interkontinentalne raketne sustave! A koliko je samo zla i nestabilnosti izazvao grubim udarom na multilateralizam, čime su pogođene najviše male i slabije zemlje, svjesnim destabiliziranjem UN-a, WHO-a, NATO-a, omalovažavanjem saveznika... I on je za likove kao što ste vi uzor kvalitetnog predsjednika?!!

VL
LA
Laufer
09:15 14.01.2021.

‘Washington ne bi priznao ovakve izbore da su održani u nekoj trećoj zemlji’. Izbore koje su verificirala SVA višestranačka povjerenstva u 3.143 američka okruka i SVIH 50 državnih tajnika?! Lupaš Ivane.

VL
SL
slavenZadravec
08:26 14.01.2021.

Pitanje je u svako slučaju složeno, no u raspravu treba definitivno uključiti i poznati primjer vikanja "vatra" u punoj kino dvorani tj online verziju sličnog ponašanja. Gdje su granice i ko ih treba postaviti? Apropos Twittera - upravo vlasti mnogih država prebacuju odgovornost na takve tvrtke kada se radi o kontroli sadržaja.

VL
RE
rennes
08:49 14.01.2021.

Ovog sam autora već i prije skužio kao dosta nepriprivenog desničara i konzervativca da to kažem dosta blago! Ovdje se gotovo otvoreno svrstava u MAGA tabor roneći krokodilske suze nad tobože nepoštenim tretmanom notornog lažljivca i rasista Trumpa od strane velikih medijskih i društvenih servisa! Ne samo što navija za Trumpa već očito nije pretjerano upoznat s radom sudova, a što svjesno, što nesvjesno, jako simplificira kad komentira način njihovog rada! Prema autoru ispada da je pravosudni sustav SAD-a na razini zemalja trećeg svijeta što je jako daleko od istine! A neosnovane optužbe Trumpa je osporila gomila sudova na svim razinama, uključujući i sudove u saveznim državama koje čvrsto drže republikanci! Već dugo nisam vidio ovako prijezira vrijedno navijanje za nekoga tko je preko mreža kontinuirano širio najblaže rečeno jako kontroverzne i neprovjerene informacije! Jedan ozbiljni političko-istraživački servis je nabrojio preko 4000 laži, poluistina ili izokretanja stvarnog konteksta u govorima Trumpa za vrijeme njegovog mandata! A autora smeta kad društvene mreže stave oznaku o tome da plasira neisitine ili neprovjerene informacije! Jako su ga dugo, pune četiri godine i tolerirali i bili izrazito popustljivi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.