Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Renesansni festival u Koprivnici prepun zanimljivog sadržaja

Renesansni festival u Koprivnici
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
25.08.2018.
u 21:39

Održava se i veliki srednjovjekovni prodajni sajam, viteške igre, streličarski turnir, nastupaju sokolari, predstavljaju se stari zanati, prikazuju dnevne i noćne opsade grada

Središnji događaj Renesansnog festivala u Koprivnici, povorka vitezova, kmetova, dvorskih luda, streličara i brojnih drugih povijesnih likova predvođenih kraljem i kraljicom, privukla je u subotu veliki broj posjetitelja na koprivničke bedeme.

Povorka se protezala se od središnjeg koprivničkog trga do mjesta održavanja manifestacije gdje ju je dočekala glazba, ples i bogata gastronomska ponuda.

Taj povijesni spektakl živih srednjovjekovnih slika čini tisuću sudionika, koji dolaze iz Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Njemačke, Austrije, Mađarske, Rumunjske BiH i Hrvatske. 

Renesansni festival u Koprivnici
1/35

Atrakcija ovogodišnjeg Renesansnog festivala je drveni labirint. Održava se i veliki srednjovjekovni prodajni sajam, viteške igre, streličarski turnir, nastupaju sokolari, predstavljaju se stari zanati, prikazuju dnevne i noćne opsade grada.

Glavna tema ovogodišnje manifestacije, koja je počela u četvrtak, jest željezo, pa posjetitelji mogu svjedočiti procesu taljenja željezne rudače u glinenim pećima kakve su arheolozi svojedobno pronašli na području Podravine.

Zadovoljan razvojem događaja u Koprivnici je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je novinarima izjavio da će manifestacija i dalje rasti, ali će u njenom razvoju još neko vrijeme trebati potrebna pomoć države.

"Renesansni festival je dokazao da kad se lokalna zajednica preda nekom cilju, onda može stvoriti super brend Republike Hrvatske i top turističku manifestaciju",rekao je Jakšić.

Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan zadovoljan je dosadašnjim brojem posjetitelja.

"Jučer i prekjučer svjedočili smo rekordnoj posjećenosti domaćih i inozemnih gostiju. To je dokaz da manifestacija nije balon koji će se brzo ispuhnuti kako to mnogi priželjkuju," kazao je Labazan novinarima. 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
20:42 25.08.2018.

doživio vrhunac??? he he he..vrhunac

PV
prcko.vitamincic
09:56 26.08.2018.

Niste u pravu, naime, u planu je da renesansa zavlada Koprivnicom ne samo ta dva dana u godini nego svih 365 dana u godini, kada uskoro prodaju Podravku, Koprivnica bu postala selo, sa malo većim smetlištem... biti će gubavaca sirotinje gladnih, crne vrane su već došle, uglavnom, biti će renesansa svaki dan. A u takvoj renesansi i nije baš nikome do žive muzike.Vola na ražnju budu jeli samo odabrani, a jahati na konjima dragi prijatelj buš mogel potpuno besplatno.

ZC
zorro.cz
08:55 26.08.2018.

program nikakav, ljudi malo, a cijene... parking 10 kn (ok), ulaz za 2 osobe 30 (jer su djeca jos mala), litra i pol mineralne 30 kn, x2 je 60 kuna, dvije smijesne porcije vola na raznju 2x55=110 kn, dva jahanja na ponijima 40 kn, voznja na vrtuljku 20 kn, ukupno 270 kuna. mogu si to priustiti ali nikada vise. program bijedan, nema zive muzike ko prijasnjih godina, da ne nabrajam dalje. a Labazan i g.gradonacelnik si nek pricaju gluposti nekom tko ne zivi u Koprivnici i nikad nije bio na festivalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije