Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povlači se s tržišta Šafram Paprika tucana ljuta od 35 i 50 grama

Riječ je o proizvodu Šafram Paprika tucana ljuta - 35 g, Lot 005515 i Šafram Paprika tucana ljuta - 50 g, Lot 005515.
02. veljače 2016. u 23:35 6 komentara 6843 prikaza
Šafram Paprika tucana ljuta
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da se zbog nedozvoljenih koncetracija mikotksina povlači s tržišta proizvod Šafram Paprika tucana ljuta od 35 grama u staklenki i od 50 grama pakirane u vrećici.

Na svojim internetskim stranicama Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je zaprimilo obavijest Ministarstva zdravlja o nalazu mikotoksina Aflatoksina B1 u nedozvoljenim koncentracijama u ljutoj tucanoj paprici proizvođača Šafram d.o.o.

Riječ je o proizvodu Šafram Paprika tucana ljuta - 35 g, Lot 005515 i Šafram Paprika tucana ljuta - 50 g, Lot 005515. Oba pakovanja imaju rok uporabe do 30. listopada 2017.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je promet i daljnju upotrebu toga proizvoda, naredila njegovo povlačenje iz maloprodaje, neškodljivo uništavanje i obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja.

Prema navodima sanitarne inspekcije, objavu proizvođača potrošači mogu potražiti na njegovim web stranicama.

>> IKEA prestaje proizvoditi zavjese i žaluzine opasne za malu djecu

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • samuraj:

    Paprika koju povlače je u odnosu na veliki dio smeća čiji uvoz dopuštaju ekstra kvalitetna. Očito treba jednog ozbiljnog proizvođača uništiti da bi uvozni lobi mogao da ostvaruje što veći profit. Prolazio sam neki dan Virovitičkim krajem i vidio puno ... prikaži još! velikih plastenika što vjerojatno znači da i lokalno stanovništvo kao koperanti imaju koristi od te tvornice,zato ako se i omakne kakva nepravilnost nadležne službe trebaju reagirati ali ne treba od toga raditi spektakl. Zanima me kako mogu kontrolama promaknuti tisuće tona već zelenog mesa iz uvoza koje nemilice prodaju po trgovačkim centrima a na drugoj strani im niti jedna paprika sa povišenim toksinima ne prođe. Smrdi do neba.

  • bagiooroberto3004:

    Sta ako je vec pojedena neka kolicina te sporne paprike.i nazalost ugradjena u kobasice kojih je vec Dosta pojedeno.kako provjerit jel se nalazi u kobasici.

  • goran2hr:

    Kada će otkriti nešto loše u uvoznim proizvodima?