Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon

Povjerenstvo o sukobu interesa uskoro bez saborskih zastupnika?

kosor (1)
Jurica Galoić/Pixsell
18.01.2011.
u 18:50

Iako premijerka nije precizno kazala znači li to da u tom tijelu više neće sjediti zastupnici, po svemu sudeći riječ je upravo o tome

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjavila je kako se raspravljalo o novom zakonu o sprečavanju sukoba interesa koji će u hitnom postupku u saborsku proceduru. Dodala je kako je cilj tog zakona depolitizacija tijela koji odlučuje o sukobu interesa.

Podsjetimo, riječ je o Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa u kojem, osim pojedinaca iz društvenog života, sudjeluju i saborski zastupnici. Iako premijerka nije precizno kazala znači li to da u tom tijelu više neće sjediti zastupnici po svemu sudeći riječ je upravo o tome.

Budući da je bila štura na informacijama samo se doznalo da je Predsjedništvo odlučilo da će umjesto Josipa Šarića funkciju zamjenika glavnog tajnika stranke obnašati Krunoslav Mesarić (donedavni šef kabineta premijerke Kosor).

Iako se očekivalo da će Predsjedništvo raspravljati i o navodima Amnesty Internationala o umiješanosti Vladimira Šeksa u ratne zločine u Osijeku s početka 90-ih, prema neslužbenim informacijama o tome nije bilo govora.

Komentara 26

UT
utatica
19:32 18.01.2011.

pa ova nije normalna, trepavice su joj sljepljene ko nekoj šiparici, stvarno je seljača

DE
dejavu
19:36 18.01.2011.

Iako se očekivalo da će Predsjedništvo raspravljati i o navodima Amnesty Internationala o umiješanosti Vladimira Šeksa u ratne zločine u Osijeku s početka 90-ih, prema neslužbenim informacijama o tome nije bilo govora. --------------------------------------------------------------------------------- a sto da raspravljaju kad vec i mala djeca znaju da je to udbasko djubre KRIV i da ce ga se MORATI zatvoriti jer to trazi EU ! (inace nista od evropskih fondova za razvoj koji kosorici jako trebaju nebi li dokazala da je \"nesto\" za ovu prciju napravila)

Avatar morski covik 1
morski covik 1
19:21 18.01.2011.

Zlocinacka organizacija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije