Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo

Povjerenstvo: Neka DORH provjeri Sanaderove tajne račune

\'22.10.2010.,Zagreb -  Redovna sjednica Sabora. Ivo Sanader dolazi na sjednicu nakon sto je aktivirao zastupnicki mandat. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/PIXSELL
16.12.2010.
u 19:30

U Harrimanovu institutu provjerit ćemo je li točno da Sanaderu nisu isplatili ni dolara, kažu u saborskom povjerenstvu

– Pokrenut ćemo postupak i od DORH-a zatražiti odgovor jesu li točne informacije da obitelj bivšega premijera Ive Sanadera na dva računa u austrijskim bankama ima 1,2 milijuna eura, što nije navedeno kao podatak u imovinskoj kartici – potvrdio je predsjednik povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Mate Kaćan.

>>Na dva tajna računa u inozemstvu Sanader spremio 10 milijuna kuna

Dodao je također da će od Harrimanova instituta Sveučilišta Columbia u New Yorku zatražiti potvrdu je li točna informacija, koju je objavio Večernji list, da Sanader nije dobio ni dolara, a nekmoli 25.000 dolara, kako je naveo u imovinskoj kartici, od tog Instituta za godinu dana predavanja.

>>Sanader je lagao, nije dobio plaću od Columbije, razotkrio ga student

Kad su posrijedi sankcije za zastupnika Ivu Sanadera, dokaže li se da je u imovinskoj kartici iznio lažne podatke, Kaćan kaže da povjerenstvo prema zakonu već može izreći novčanu kaznu od dvije do 20 tisuća kuna. No dodao je i da je to sada u nadležnosti DORH-a i institucija koje će sve provjeriti i na kraju sankcionirati.

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:47 16.12.2010.

UDBA-UDBA.......

OB
-obrisani-
19:53 16.12.2010.

Ivo, Ivo,.....izdajico nasa.

TA
tatamata
19:36 16.12.2010.

A tko će provjeriti račune Kaptola ? Pa tamo je brdo love izneseno iz Hrvatske ! Peru li ga peru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije