Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dostavljeno Ministarstvu i pravobraniteljici

Povjerenstvo HLK-a donijelo stručno mišljenje o liječenju Vladimira Matijanića

Vladimir Matijanić
Goran Stanzl/PIXSELL
18.10.2022.
u 10:40

U postupanju liječnika uključenih u liječenje Vladimira Matijanića poštovane su temeljne odredbe liječničke djelatnosti, pacijent je imao dostupnu zdravstvenu skrb na razini primarne, specijalističko-konzilijarne i tercijarne zdravstvene zaštite, stoji između ostalog u objavi HLK

Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore donijelo je stručno mišljenje o liječenju Vladimira Matijanića, koje je danas dostavljeno Ministarstvu zdravstva i Pučkoj pravobraniteljici, priopćili su iz Hrvatske liječničke komore. 

"U postupanju liječnika uključenih u liječenje Vladimira Matijanića poštovane su temeljne odredbe liječničke djelatnosti, pacijent je imao dostupnu zdravstvenu skrb na razini primarne, specijalističko-konzilijarne i tercijarne zdravstvene zaštite te nisu učinjeni stručni propusti liječnika koji se mogu povezati s nepovoljnim tijekom bolesti COVID-19", stoji u priopćenju.

"Povjerenstvo je mišljenja da su kod pacijenta Vladimira Matijanića kombinacija necijepljenosti protiv bolesti COVID-19, virusom SARS-CoV-2 potaknuta ekscesivna aktivacija aberantnog imunološkog odgovora u sklopu neliječenog Sjögrenovog sindroma te izostanak antivirusnog liječenja sukladno Smjernicama za liječenje oboljelih od koronavirusne bolesti 2019 (COVID-19), verzija 5, izdanim od Ministarstva zdravstva 8. veljače 2022., bili glavni razlozi fulminantnog tijeka COVID-19 bolesti i, nažalost, smrtnog ishoda.

Zbog zaštite osobnih podataka, Hrvatska liječnička komora nije ovlaštena objaviti sadržaj stručnog mišljenja", dodaje se.

Komentara 1

BE
Berlioz
11:34 18.10.2022.

Kad želiš oblatiti Hrvatsku pa umreš u procesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije