Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG RATA U GAZI

Povjerenica EK: Postoji 'ogroman rizik' od terorističkih napada u Europskoj uniji

terorizam
Foto: Reuters
1/4
05.12.2023.
u 12:11

Povjerenica je najavila da će "staviti na raspolaganje dodatnih 30 milijuna eura za zaštitu, primjerice, sakralnih objekata".

Europska unija trenutno je suočena s povećanim rizikom od terorizma zbog rata u Gazi, rekla je u utorak povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson. - S ratom između Izraela i Hamasa i polarizacijom koju on uzrokuje u našem društvu, s nadolazećom sezonom praznika, postoji ogromni rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji - rekla je povjerenica uoči sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu.

Johansson se osvrnula na napad nožem u subotu u Parizu u kojem je jedan njemački turist ubijen, a dvije su osobe ozlijeđene, kao i na prethodne napade. Povjerenica je najavila da će "staviti na raspolaganje dodatnih 30 milijuna eura za zaštitu, primjerice, sakralnih objekata".

Ministri EU-a trebali bi razgovarati o sigurnosti u bloku u svjetlu ratova na Bliskom istoku i u Ukrajini. Rasprava o šengenskom području i napredak u reformi politike o azilu i migracijama također su na dnevnom redu.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Zagreb: Na Zrinjevcu osvanuo grafit "Stop the genocide in Gaza"

Komentara 4

TR
trpimir2022
15:21 05.12.2023.

Neodgovorna EU klika, sustavno pripremi požar, pa onda diže paniku.

Avatar Viktor999
Viktor999
14:20 05.12.2023.

'ogroman rizik' od terorističkih napada u Europskoj uniji priozveli su EU političari dovlačenjem stotina tisuće elemenata koji mrze zapadni način života i koji se nikada neće integrirati u naše društvo a ne rat Izraela protiv terorista hamasa

PA
pasodoble12
08:37 06.12.2023.

Ima ona jedna stara i provjerena izreka koja ovim EU tupanima nikako da uđe u glavu: "kako posiješ tako ćeš i požnjeti!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije