Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Divjak:

'Povećanje plaća bez promjene uredbe o koeficijentima ne bi bilo dobro'

Blaženka Divjak na otvorenju nadogradnje OŠ dr. Mate Demarina i školske dvorane u Medulinu
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
17.10.2019.
u 08:48

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kratko je poručila da su svi zaposleni u javnim i državnim službama potplaćeni s obzirom na svoju stručnost

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je danas da je najavljeno povećanje plaća za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima dobro samo ako se istovremeno mijenja i uredba o koeficijentima složenosti poslova.

"Paket je dobra odluka, povećanje plaća i promjena uredbe. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro", izjavila je Divjak novinarima pred Banskim dvorima. Dodala je kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te je ponovila kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova.

"Zato je važno sjesti za stol sa sindikatima i dogovoriti dinamiku kako će se to napraviti, to se zove socijalni dijalog", kaže Divjak.

Kada bi moglo doći do promjene uredbe ministrica ne zna. "Rokove će morati dati premijer jer je to njegov prijedlog. I dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima", kazala je Divjak.

Novinari su je pitali i hoće li HNS inzistirati da se koeficijenti reguliraju do donošenja novog proračuna. "To je pitanje za HNS, koliko sam ja razumjela poruku jučer, u paketu je to prihvatljivo", poručila je Divjak.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kratko je poručila da su svi zaposleni u javnim i državnim službama potplaćeni s obzirom na svoju stručnost.

Video: Rasprava o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću 

Ključne riječi

Komentara 3

BB
Bruno_Bear1
09:25 17.10.2019.

Drugarica je zlo za obrazovanje naše djece, a plod bolesnih koalicija, da marginalci od 2 % mogu ucjenjivati vladu. Zato trebamo novi izborni zakon.

ST
stefj
09:03 17.10.2019.

Možda su neki u državnom/javnom sektoru potplaćeni s obzirom na struku, ali sigurno su preplaćeni za količinu posla i kvalitetu posla koji obavljaju. Kao što znamo te iste strukture su po listama tamo negdje uz bok s Venezuelom i Afričkim državama po efikasnosti i korupciji, sve ispod 120-130 mjesta... I uz to ih ima previše, puno, puno, previše... No to očito nema veze jer je vlada odlučila dokrajčiti realni sektor, potaracati i posipati solju da slučajno više nikada tu nešto ne naraste... Pravi poticaj mladima (stručnima i sposobnima) da odu iz Hrvatske...

Avatar freen
freen
09:46 17.10.2019.

ja tim prosvjetarima niti kune nebih dal,to su veliki neradnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije