Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastu potrošnja i zaposlenost

Povećanje kakvo nismo imali godinama: U godini dana prosječna plaća skočila 450 kuna

20.07.2021.
u 23:08

Tržište rada dinamično i po rastu plaća i po zaposlenosti, proizvodnja odjeće jedina u minusu, veći rast plaća bio je u višim dohodovnim skupinama zaposlenih

Ključne riječi

Komentara 29

SE
Septička
23:23 20.07.2021.

Plaća skočila 450 kuna, a troškovi 1000 kuna mjesečno.

NE
Neonacionalist
23:19 20.07.2021.

Meni je pocetkom godine smanjilo placu bas za oko 400 kuna i tako je ostalo pa ocito ne spadam u ovu kategoriju inace jeste li primjetili povecanje cijena hrane i goriva , nisam primjetio clanak o tome kako se povisila prosjecna kosarica.

ST
stefj
23:45 20.07.2021.

Da, vladinim dekretom su plaće otišle gore. Jedno je bilo povećanje plaća u javnim strukturama, a drugo je povećanje minimalca... To samo pokazuje koliku većinu čine zaposleni u javnim službama i koliko raste jaz između prihoda onih koji troše i onih koji rade. Pogledajte koliko su niske plaće u proizvodnji... Niti ova vlada ne može nikako preokrenuti negativan trend odlaska struke i sposobnih, niti ova vlada nije uspjela popraviti antipoduzetničku klimu, niti ova vlada nije uspjela napraviti potrebne reforme u javnom sektoru... Posljedica toga je mali rast, koji je sada sve više uvjetovan nedostatkom kvalitetne radne snage. Radi toga sada više niti ne možemo očekivati neke značajne greenfield investicije, sada kada bi možda i bilo nešto malo više zainteresiranih nego prije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije