Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Povećanje broja oboljelih u Njemačkoj, a u samo jednom danu umrlo 140 osoba

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.04.2020.
u 15:06

Širenjem zaraze su najviše pogođene velike savezne pokrajine poput Sjeverne Rajne-Vestfalije, Bavarske i Baden-Wuerttemberga.

 U Njemačkoj je broj zaraženih koronavirusom iznova značajno povećan te je u četvrtak prijavljeno 73.522 zaraženih, a broj umrlih je u roku samo jednog dana povećan za 140.

"Broj zaraženih se u odnosu na jučer povećao za 6.156, a broj umrlih za 140, što je najviše do sada", priopćio je Institut Robert Koch. Ukupno su od posljedica zaraze koronavirusom u Njemačkoj umrle 872 osobe.

Širenjem zaraze su najviše pogođene velike savezne pokrajine poput Sjeverne Rajne-Vestfalije, Bavarske i Baden-Wuerttemberga.

U međuvremenu neki mediji, poput dnevnika Sueddeutsche Zeitunga ili javnog servisa Deutschlandfunk, javljaju o trendu usporavanja rasta broja zaraženih.

"Udvostručenje broja zaraženih je sada usporeno na iznad deset dana", javlja Sueddeutsche Zeitung. Jedino u saveznim pokrajinama Sarska i Saska je vrijeme koje je potrebno za udvostručenje broja zaraženih kraće od deset dana.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je jučer navela kako će se o ublažavanju mjera uvedenih kako bi se spriječilo naglo širenja zaraze raspravljati kada se vrijeme potrebno za udvostručenje broja zaraženih poveća na iznad deset dana.

Jučer je istodobno odlučeno da sadašnje mjere ostanu na snazi do iza uskrsnih praznika koji završavaju 19. travnja. Kako je priopćeno, o eventualnom ublažavanju mjera će se ponovno razmatrati "ne prije 14. travnja".

Njemački predsjednik pozvao na solidarnost i potporu

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier obratio se u četvrtak građanima te ih pozvao da u vrijeme krize nastave pokazivati solidarnost.

"Pokažimo jedni drugima ono najbolje. Pokažimo humanost i solidarnost", rekao je Steinmeier. On je izrazio nadu da će iz ove krize društvo izići još homogenije.

Steinmeier je također pozvao građane da podrže lokalne poduzetnike.

"Mi u našoj omiljenoj trgovini, koja je trenutno zatvorena, možemo kupiti bonove koje ćemo iskoristiti kasnije. Ili u omiljenim restoranima naručiti jelo za van", zaključio je njemački predsjednik.

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
15:19 02.04.2020.

Ovo su tek treninzi ko zna sta nas sve ceka do jeseni. Slusam ovdje na TV u Moskvi vec pocetkom Spnja mjeseca bit ce proveden test. Farmaceutska FIRMA VEKTOR radi na vakcini. Nadam se dace bit gotova u toku jeseni... Toje ista VEKTOR firma koja je nasla cjepivo protiv EBOLE nadam se dace i protiv ovog virusa. Rusi salju pomoc cjelom svjetu koliko samo imaju te medicinskog materijala ljekova i aparata samo bog zna. Nabavite KVARCNE LAMPE ili SIJALICE sluze protiv razni bakterija i virusa. Ovdje u Rusiji to ima svaka Bolnica ili dom zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije