Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI STANOVNICI MORAJU OTIĆI

Povećana vulkanska aktivnost na Islandu: Ponovno se evakuira ribarski grad

A satellite image shows an overview of Grindavik, Iceland, December 19, 2023
Foto: Maxar Technologies/REUTERS/PIXSELL
1/6
13.01.2024.
u 22:27

Nedugo prije Božića, došlo je do četvrte erupcije u tri godine blizu Grindavika, koji se nalazi jugozapadno od glavnog grada Reykjavika

Islandski ribarski grad Grindavik koji se nalazi na poluotoku Reykjanes ponovno će biti evakuiran zbog obnovljene vulkanske aktivnosti na tom području, rekle su lokalne vlasti u subotu. Svih 4000 stanovnika trebalo bi napustiti Grindavik do ponedjeljka navečer, nakon čega će biti zabranjeno vratiti se u grad naredna tri tjedna, priopćila je policija.

Područje u blizini aktivnog vulkana i dalje se smatra opasnim nakon potresa u studenome, uz povećan rizik od vulkanskih erupcija, prema procjeni rizika stručnjaka za civilnu obranu.

Nedugo prije Božića, došlo je do četvrte erupcije u tri godine blizu Grindavika, koji se nalazi jugozapadno od glavnog grada Reykjavika. Grad je već bio evakuiran zbog niza potresa tijekom ranijih tjedana koji su prouzročili veliku štetu, uključujući i duboke pukotine na ulicama. Prije nekoliko dana, islandski mediji izvijestili su da je radnik upao u jednu od tih pukotina. Potraga za njim je u međuvremenu obustavljena, a radnik nije pronađen.

VIDEO Erupcija na Islandu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije