Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička sjednica

Potvrđeno pet kandidata za predsjednika uprave HRT-a

hrt (1)
Patrik Macek/Pixsell
21.06.2011.
u 13:58

Nova zajednička sjednica Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a održat će se 27. lipnja kada će se predstaviti kandidati i birati predsjednik uprave HRT-a

Sedam kandidata prijavilo se na natječaj za predsjednika uprave HRT-a. Miodrag Radić, Mate Pavković, Ivan Vrkić, Branko Debeljak, Viktor Kružičević, Josip Popovac i Dušan Radić predali su svoje prijave, ali kako je Radićeva dokumentacija bila nepotpuna, a Kružičević ne zadovoljava uvjete natječaja, potvrđeno je pet kandidata za predsjednika uprave.

Nova zajednička sjednica Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a održat će se 27. lipnja kada će se predstaviti kandidati i birati predsjednik uprave HRT-a. Kandidati će za predstavljanje imati po 30 minuta. Nakon toga, članovi PV-a i NO-a tajno će glasovati o kandidatima. Trojica s najviše glasova dobit će priliku ponovno se predstaviti i razgovarati s članovima PV-a i NO-a. Nakon toga slijedi javno glasovanje. Za izbor predsjednika uprave potrebna je dvotrećinska većina glasova članova zajedničke sjednice (ukupno 16 članova). Ukoliko predsjednik uprave ni tada ne bude izabran, slijedi eliminacijsko glasovanje.

Uz predstavljanje kandidata, na današnjoj je zajedničkoj sjednici v. d. glavne urednice HTV-a Gordana Mrđen izvijestila o promjenama u ljetnoj shemi HTV-a.

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:07 21.06.2011.

da se mene pita ja bi uzeo svih 5, jer kod komunista postoji \"kolektivno rukovodstvo\"

SI
sinaj
17:48 21.06.2011.

Kada bi u ovoj državi netko razmišljao da na tako važna mjesta treba postaviti ljude koji su pametni, humani i obrazovani, onda bi znali da bi na čelu HRT-a jednostavno morao biti Igor Zidić

OB
-obrisani-
20:36 21.06.2011.

Naravno, neće biti obznane potpunih biografija, kao što je to do sada uvijek bilo na izborima - zato i jesmo upropaštena država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije