Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRISTUPNIM PREGOVORIMAHRVATSKE I EU SADA JE OTVORENO 30 OD 33 POGLAVLJA
Povratak na članak

Potvrđeno: 12. travnja otvara se poglavlje Pravosuđe i temeljna prava

U tijeku je Međuvladina konferencija o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Bruxellesu na kojoj su Hrvatska i Europska unija otvorile pregovore o poglavljima Okoliš i Ribarstvo.

Komentari 7

OB
-obrisani-
12:22 19.02.2010.

Neeeeeeeeeeeeeeeee!

VL
OB
-obrisani-
12:54 19.02.2010.

Slovenci,dragi sosedje, molim vas da budete dosljedni i blokirajte do daljnjega. Nama,normalnim ljudima se ne ulazi u takvu uniju. Tamo profitiraju političari ,koji se uspiju ugnijezditi u to zmijsko leglo.Plaća 8.000 eura i još 14.000 za troškove.Pa malo je onih, koji za tu lovu nebi prodali i vlastitu majku, a kamoli ne svoj narod i domovinu.Dole EU-birokracija!

VL
DU
Deleted user
10:54 19.02.2010.

U skraćenoj verziji: SLO je godine 04. otkazala diplomatskom notom SOPS (ugovor o prekograničnoj suradnji) jer je inkompatibilan s EU § odnosno viši prioritet im je bilo članstvo u EU, zar ne? Sada, nakon što se pozicionirala u EU kao faktor pritiska na RH, prigovara RH da se ne drži poglavlja o ribarstvu iz SOPS-a iako je to sada sve pod ingerencijom EU (ribarstvo je dio gospodarstva u EU) i RH bi se dovela u nevjerojatnu situaciju da hrv. ribari u hrv. terit. moru bi morali tražiti dozvolu od EU za ribolov u moru RH - jer EU ne priznaje isprave nečlanica. I tu je sada fronta neformalnog pritiska na RH - da čovjek ne povjeruje svojim očima... Ili još kraće - SOPS je olakšao svojedobno život farmerima uz granicu s obje strane, a ribarstvo nije nikad zaživjelo jer su tu SOPS zonu zajedničkog ribolova do Novigrada SLO odmah uvrstili kao VLASTITE ribolovne vode u Pravilnik o ribarstvu R S SLO što je ipak nečuvena provokacija druge države. I epilog - EU će dokinuti granicu i za farmere i tu više nije za očekivati probleme, ali bi oni da ostanu ribolovna prava iz SOPS za slovenske ribare u hrv. terit. moru do Novigrada zauvijek!

VL
BT
bili-tartuf
13:12 19.02.2010.

bolje za Slovence, da love Bullmastife...nego ribe !!

VL
OB
-obrisani-
13:53 19.02.2010.

Nastavak: Bodo ribiči lahko lovili do Novigrada?Slovenija je dobila hrvaška zagotovila, da ne bo uveljavljala ERC do razsodbe arbitražnega sodišča in o uveljavljanju ribolovnega dela Sops, zaradi česar se strinja z odprtjem poglavij ribištvo in okolje.

VL
OB
-obrisani-
13:52 19.02.2010.

Samo oni već slave ribolov do Novigrada. Delo piše:\"

VL
TH
thevoice
19:53 20.02.2010.

dali je netko vidio svinjsku gripu ?? a milijune koje smo potrosili na cijepivo??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.