Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzrok nesreće

Potvrđene sumnje: Vozač češkoga autobusa zaspao je

češki bus, prometna nesreća (1)
TVloki/PIXSELL
29.06.2012.
u 18:57

U nesreći koja se dogodila kod tunela Krpani na A1 u subotu oko 4 sata ozlijeđene su 43 osobe

Šest dana nakon kobne nesreće češkoga autobusa u kojoj je poginulo osam čeških turista, Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zaključilo je uzrok nesreće. U njihovu priopćenju stoji da je nesreću skrivio 57-godišnji vozač Miroslav Ryšanek koji je među poginulima iz autobusa.

Izvijestili su da su provedene potrebne radnje kako bi se utvrdilo zašto je došlo do skretanja autobusa i prevrtanja. Ispitani su mnogi svjedoci, a naloženo je i vještačenje tehničke ispravnosti vozila, prometno vještačenje, obdukcija tijela preminulih osoba te toksikološka analiza.

Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je autobus "koji se kretao iz smjera Zagreba prema moru skrenuo lijevo preko preticajne prometne trake te je bez ikakve reakcije vozača, skretanja ili kočenja, udario u metalnu ogradu i metalni stup".

S obzirom na to da vozač nije reagirao, potvrđene su sumnje da je zaspao za volanom.

Dodaje se kako je autobusom upravljao preminuli vozač te se protiv njega kazneni postupak ne može pokrenuti.

U nesreći koja se dogodila kod tunela Krpani na A1 u subotu oko 4 sata ozlijeđene su 43 osobe. Uz vozača je poginula najmlađa putnica u autobusu, šestogodišnja Julie Podrabska, njezina baka Marie Skotnicka (69) te Alena Horakova (62), Vera Vojačkova (62), Ludmila Jarošova (67), Olga Pokorna (67) i Jiri Zavodsky (63).

Komentara 12

OB
-obrisani-
20:06 29.06.2012.

Zato naručite preko neta neki sleep-alarm - detektor klimanja glavom, u obliku slušalice oko uha, n. pr. Nap Zapper, doze alert driver sleep alarm Z002 i sl.

DU
Deleted user
20:11 29.06.2012.

Kada sam prije nekoliko dana odmah nakon nesrece napisao da vozaci voze premoreni jer ih gramzljive firme salju same na put od desetak i vise sati i da bi trebalo autobuse iz kriticnih zemalja na granici kontrolirati, dobio sam brdo minusa. Vjerujete li mi sada? Da su ih kontorlirali, kao sto je to u zapadnim zemljama uobicajeno, vjerojatno bi tih 8 nestretnika danas jos bili ziv i uzivali bi u odmoru na nasem moru....

Avatar patkovic
patkovic
19:22 29.06.2012.

ako je nadvožnjak mora biti jak ali ti portali trebaju biti slabiji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije