Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NA NASTAVU
Povratak na članak

Potvrđena zaraza norovirusom, škola dezinficirana i nastavila rad

Još se ne zna kako su se djeca zarazila tim virusom. Pretpostavlja se da je riječ o hrani koja je poslužena u školi, ali to još nije potvrđeno.

Komentari 5

UK
Ugo Kajvez
11:41 14.11.2011.

Kako bi bilo da se veli S ČIM su dezinfecirali školu !!?? ...... dali to sredstvo je bilo DDT ili nešto drugo ?? ............. hoće đaci sada udisati to sredstvo kroz blago hlapljenje i sl. ............. jesu trebali đaci koji dan pričekati da se to sredstvo raspadne ??? ...... ili je ministarstvu \"zdravlja\" STVARNO BAŠ BRIGA !! ............

VL
KR
krka
15:07 14.11.2011.

Kaj muljate i koga se štiti? U 21 st. vi nemrete najti hranu kojom su se jadna dječica zarazila? Bojim se da je neka velika firma-proizvođač u pitanju i niko od novinarčića i nadležnih nema petlje reći koja hrana i kojeg proizvođača je u pitanju. Možda je to ipak Brazilska piletina, koje nema na Hrvatskom tržištu...

VL
IB
iva.begovic
16:03 14.11.2011.

U kuhinjama zagrebačkih škola u kojima se dnevno hrani oko 40.000 djece, stanje je rijetko dobro, često loše, a ponegdje i katastrofalno. Do zaraze ne dolazi samo zahvaljujući iznimnom trudu kuharica. Gradska uprava ima vrlo malo sluha za uvjete u u kojima se hrana priprema te kvalitetu i vrstu jela koja se djeci serviraju. Stoga se u Gradskom uredu za obrazovanje ili onom za zdravstvo, svejedno, ne može se naći sugovornik-osoba kojoj je prehrana školske djece uže radno područje. Iako je u Gradu bezbroj besposlenih službenika. Svaka školska kuhinja prepuštena je sama sebi. Grad se nije potrudio izabrati dobavljače hrane (iako je javnim natječajem na količinu mogao dobiti lijepi rabat) i nema nikakvu ni predodžbu niti strategijju kako poboljšati uvjete i kvalitetu prehrane kao niti dugoročno opredjeljenje u tom smislu. Bilo bi zato bolje da školske prehrane niti nema jer je opasnost da se nešto poput ovoga u Popovači dogodi i u nekoj zagrebačkoj školi, stalno prisutna i vjerojatnost nije mala.

VL
IB
iva.begovic
16:28 14.11.2011.

Prava dijagnoza stanja u školskim kuhinjama zagrebačkih osnovnih škola jest «stanje je onakvo kakvo je nasljedjeno iz doba socijalizma». U 20 godina nikakav pomak, ni trc ni mrc, ni naprijed ni nazad. Nema objedinjene nabave, nema ujednačenih uvjeta, nema novee opreme i pomagala, kuharice još uvijek peru radnu odjeću doma, služe se krpama jer papirnatih ubrusa nemaju, kuhinjski otpad se baca jer ZGO nema mogućnosti da ga kao takvog prikuplja i kompostira, itd. Štošta se toga kroz 20 godina promijenilo i u tehnološkom i u nutricionističkom smislu, svagdje samo ne u školskim kuhinjama zagrebačkih osnovnih škola.

VL
HA
halosk
21:59 14.11.2011.

Od mojih prijatelja djeca idu u tu školu i svi su jadni zaraženi i vele da moraju nositi papir za ruke u školu a što mislite tek kako jadnici peru ruke i ima li sapuna i nitko nije rekao da je to jedna od največih škola i da radi u dvije smjene. .......Koga se štiti pa nekoga zasigurno da.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.